fbpx Búcsú Kara Tündétől | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. szeptember 20., péntek      10:00

Jelenlegi helyBúcsú Kara Tündétől


Fotó: Ignácz Bence/A-TEAM
Fotó: Ignácz Bence/A-TEAM

Kara Tünde Jászai Mari-díjas színművésznő elhunyta és temetése alkalmából Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Soós Péter, a Pinceszínház igazgatója és társulata levélben fejezte ki részvétét a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójának és társulatának, a gyászoló kollégáknak.

Tisztelt Igazgató Úr! Tisztelt Kollégák!

Mély fájdalommal és megrendüléssel értesültem arról, hogy tragikusan fiatalon, életének negyvenötödik évében elhunyt Kara Tünde, a bájos ,,Tücsi”.

Különösen fájó veszteség ez számomra is, hiszen én is részese lehettem annak a csodának, ahogyan az akkori Békés Megyei Jókai Színház fiatal, tehetséges színészéből érett, befutott színművésszé vált. Direktoraként éppoly büszkeséggel töltve tapsoltam neki az előadások után, mint amilyen büszkén tapsolhattam neki a több rangos szakmai elismerés, valamint a Jászai Mari-díj átvételekor is.

Igazán sajnálom, hogy kultúrdiplomáciai kötelezettségem, külföldi kiküldetésem okán temetésén nem vehetek részt; ugyanakkor emlékét magam is az Őt megillető tisztelettel és méltósággal fogom őrizni.

Kérem fogadják, fogadjátok őszinte részvétem, érezzétek jelenlétem pénteken, amikor végső búcsút veszünk tőle — s kérlek a nevemben, vigaszul is öleljétek meg egymást.

 

 

Üdvözlettel, együttérzéssel:  Fekete Péter

kultúráért felelős államtitkár

 

Kedves kollégáink, kedves társulat!

Megrendüléssel és fájdalommal értesültünk - azt gondoljuk, tudjuk - kivétel nélkül, mindannyiunk által szeretett kollégánk és barátunk elvesztéséről.

Kara Tünde halálhíre - négy éve, e világi és túlvilági lét között zajló tusájának ismeretében is - felfoghatatlan.

Óriási veszteség megfogalmazáshoz, megértéshez nincsenek szavak.

Se jók, se megfelelőek.

Hiszen felkészülni sem lehet rá.

Jelenkorunk egyik legtehetségesebb magyar színésznőjének bő két évtizedes pályáját, szerepeinek sokszínű kavalkádjának képeit idézzük fel magunkban mi is ezekben a napokban.   

Hasító fájdalom arra gondolnunk, hogy az előző mondatba a legígéretesebb jelző is jogosan oda kívánkozik. A drámairodalom mennyi remek szerepe várt még rá, amelyeket korosztályonként előre haladva magára ölthetett. megtestesíthetett volna…. 

Ha hihetünk a szakmánk egyik tételmondatában, miszerint a színész a szerepeiben él tovább, hadd idézzünk fel egy mozaikot mi is ebből a bő két évtizedből.   

Soós Péter, a Pinceszínház igazgatója a Jókai Színház a "Közép-Európai Színházi Szomszédolás" címet viselő, 2009/2010-es évadában állította színpadra a Trenk, a vad báró című darabot 2010 kora tavaszán. Tücsi ebben a horvát komikus népszínműben a vérbő Mária Terézia császárnőt formálta fenséges eleganciával, pajkos kikacsintással és remek humorral. Az emlékezés napjaiban – a közös munkát is felidézve - mi ebből az előadásból elevenítünk fel néhány fényképet 

Tücsi családjának, barátainak és a Jókai Színház társulatának gyászában a Pinceszínház csapata is osztozik.

 

Soós Péter igazgató

Csicsely Zoltán sajtós

A Pinceszínház társulata

 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. október
 

Keresés

Keresés űrlap