fbpx Bűvös patkókat díjaztunk | Békéscsabai Jókai Színház
  2017. november 24., péntek      16:48

Jelenlegi helyBűvös patkókat díjaztunk


Az évad első gyermekelőadása kapcsán arra kértük a vállalkozó kedvű gyermekeket, készítsenek egy bűvös patkót és segítsenek Bumburi bohócnak megmenteni a Világfát! Hedry Mária A bűvös patkó című mesejátékában Terribiusz varázsló el akarja pusztítani a több ezer éves Világfát, hogy helyébe égig érő üvegpalotát építsen. Itt már csak a bűvös patkó segíthet!

Hozták is a szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb bűvös patkókat a megye településeinek iskoláiból, óvodáiból. A gyerekek hihetetlen kreativitásról tettek tanúbizonyságot: készültek patkók textilből, gyöngyből, krepp papírból, sógyurmából, mézes kalácsból, fából, de még lego kockákból is. A kis alkotók rajzoltak, festettek, ragasztottak, hajtogattak, hímeztek, sütöttek, fémet kalapáltak. Rengeteg bűvös patkó készült, számtalan kreatív megoldással találkoztunk, így elég nehéz volt a döntés: a tíz legötletesebb alkotást értő zsűri választotta ki. Az eredményhirdetésre november 24-én délután került sor, amikor is Bumburi bohóc közreműködésével kiderült, hogy a zsűrinek mely alkotások nyerték el leginkább a tetszését.

A díjazottak:

A mezőkovácsházi Szabó Petra  préselt, őszi falevelekből ragasztott alkotása, a gyulai Rotár Botond mézeskalács munkája, a békéscsabai Fésűs Attila lego patkója, a békési Nagy Barbara bohóc orrban végződő bűvös patkója, az újkígyósi Rákóczi Kolos gumi szilikonból készült pályaműve, a békési Gajdács Gábor világítós rézpatkója, a gyomaendrődi Ökrös Nóra kitömött, textil patkója, a sarkadi Bondár Bence cérnával körbehurkolt fapatkója, a békési  Braun Melinda Debóra patkóalakú mézeskalácsa, valamint a békéscsabai Jantyik Nóra fából készült díszes faragványa.

A kis alkotók jutalma, hogy a Szarvasi Arborétumban tölthetnek el egy napot családjukkal Dr. Hanyecz Katalin igazgató asszony jóvoltából, aki azt is elmesélte, hogy bár olyan idős fa nincs az arborétumban, mint  a mesebeli Világfa, de így is számos érdekességet nyújt az arborétum minden évszakban.Például megcsodálható az a  mamutfenyő, amely génbanki törzslapja szerint jövőre lesz 145 éves és az Európában fellelhető legidősebb példányok közül való. A Szarvasi Arborétumban élő mamutfenyő nem a legnagyobb és nem is legszebb mamutfenyője az országnak, viszont léte rendkívüli életerejét bizonyítja a fajnak, hiszen ezek a fák Észak-Amerikában a 1000-2500 méter magas hegyekben őshonosak, ahol télen 3500-5000 mm csapadék hull, a téli hó pedig májusig megmarad. Szerencsére  Terribiusz varázsló  nem akarja elpusztítani, úgyhogy az arborétumban élő mamutfenyő számára a legnagyobb kihívást  a Viharsarok időjárási viszonyaihoz való alkalmazkodás jelenti.
Az eredményhirdetés közös sütizéssel és teázással zárult és persze nem maradt el a közös fotózkodás Bumburi bohóccal, azaz Szabó Lajos színművésszel.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. augusztus
 

Keresés

Keresés űrlap