fbpx Csabai előadással nyit a Szarvasi Vízi Színház | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. június 12., szerda      21:06

Jelenlegi hely


Csabai előadással nyit a Szarvasi Vízi Színház


Immár a kilencedik évad kezdődik június 14-én este a Szarvasi Vízi Színházban, ahol a VIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál és a Cervinus Művészeti Fesztivál augusztus 19-ig gazdag kínálattal várja minden este a közönséget. Az ünnepélyes megnyitó után Szente Béla Szárnyad árnyékában című darabját mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház. 
 
Minden műfaj kedvelői találhatnak maguknak érdekes programot; a nyári színház palettáján a vígjáték a listavezető: 15 különböző komédiából, zenés bohózatból választhatnak az érdeklődők. Sok szép mesedarab kerül színre a gyerekeknek, persze elmaradhatatlan a musical, de lesz operett, történelmi játék, színmű, táncjáték is. Néhány cím ízelítőnek: Régi nyár, Hatan pizsamában, Az utolsó hőszerelmes, Házasság Palermóban, Nyitott ablak, Alul semmi, My Fair Lady, Nem élhetek muzsikaszó nélkül, Szellem a spájzban, Nagyon Nagy Ő, Chioggiai csetepaté, A kegyelmes asszony portréja, Mária főhadnagy, Monte Cristo grófja, Balfácánt vacsorára, Oscar, Lovagias ügy, Nicsak, ki lakik itt? 
A Jókai Színház és a Cervinus Teátrum művészei mellett fellép többek között Kautzky Armand, Fodor Zsóka, Csányi Sándor, Kalocsai Zsuzsa, Szomor György, Gubik Petra, Détár Enikő, Gregor Bernadett, Koltai Róbert, Vándor Éva. A békéscsabai és a szarvasi társulaton kívül az egri Gárdonyi Géza Színház, a Játékszín, a Nemzeti Színház, a veszprémi Petőfi Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a Budaörsi Latinovits, a Turay Ida Színház, a Spirit, a kecskeméti Katona József, a nyíregyházi Móricz Zsigmond, a Zenthe Ferenc Színház, a Bánfalvy Stúdió, az Új Színház, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház szerepel a Körös-parton. A házigazda, a szarvasi Cervinus Teátrum ismét összművészeti fesztivált rendez július 11-től 24-ig. A szlovák nemzetiségi kultúrát is képviselő teátrum kínálatában szerepel többek között a Hotel Menthol, a Valahol Európában, a Drótos Jankó/Janko Drotár, a Holle anyó, Az ibolya, a Macska a forró bádogtetőn és a Fekete Péter című operett.
A színházi előadások mellett koncertek, néptáncgála, zenés és irodalmi estek, kabaré, valamint a Fővárosi Nagycirkusz produkciói várják a nagyérdeműt. Szarvason a második évadtól rendezik meg a Magyar Teátrum Nyári Fesztivált, ahol a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mutatkoznak be előadásaikkal, az idén nyolcadik alkalommal. A versenyműveket zsűri értékeli, a szarvasi nyár díjátadó gálával zárul. 
A Szarvasi Vízi Színházban az idén is igaz, hogy minden este történik valami! A belépődíjas nagyszínházi produkciókon kívül ingyenes előadásokat is láthatnak a nézők. Kezdettől nagy sikert arat a Körös-parti színházban a Vers a víz fölött programsorozat, amely az elmúlt években kiegészült a dallal, a tánccal, a filmmel, a kedvencekkel, a Szarvasiak a víz fölött, illetve a Mellettem az utódom című estekkel. Újdonság az idén a Sportolók a víz fölött program, amelynek keretében Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke beszélget vendégeivel, neves sportolókkal.
Ebben az évadban is lesz akadálymentesített előadás, a békéscsabai társulat Alul semmi című produkcióját segíti jelnyelvi tolmács, csakúgy, mint a Vers a víz fölött sorozatban a Halló(k), itt vagyunk! című estet, a SINOSZ és a Misztrál zenekar közös műsorát.  
Niedzielsky Katalin
Fotó: A-TEAM
 

h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


nletter.png
 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


Keresés

Keresés űrlap