fbpx Csokonai darab narráltan | Békéscsabai Jókai Színház
  2017. november 08., szerda      16:32

Jelenlegi helyCsokonai darab narráltan


Többéves hagyományainkra alapozva, ismét akadálymentesített élményt kínáltunk látássérült színházbarátaink számára Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című előadáson, november 8-án.

„A narrációval akadálymentesített előadások célja az, hogy az érintettek számára leírjuk a láthatatlant. Ennek köszönhetően sokkal teljesebb színházi élménnyel tudnak gazdagodni látássérült barátaink. – fejtette ki Komáromi Anett színművész, aki maga is képzett színházi és múzeumi narrátor. Azt gondolom, különleges figyelmet kell kapniuk azoknak az embertársainknak, akik valamilyen fogyatékossággal élnek, hiszen ők is látható tagjai akarnak lenni társadalmunknak.”

Az előadást most is, mint minden esetben, egy interaktív színpadbejárás előzte meg, melynek során a látássérültek megtapasztalhatták a színpad méretét, megérinthették a díszleteket, kosztümöket, kellékeket. Ezt követően meghallgathattak egy előzetes narrációt, amely röviden bemutatta számukra a darab történetét, a szereplőket, a díszletet, és persze fény derült néhány kulisszatitokra is... Majd egy közös tea elfogyasztása után kezdődött a Csokonai darab, Merő Béla rendezésében. Az előadás alatt a narrációt a látássérült vendégek egy készülék segítségével, fülhallgatón keresztül követhették.

 

Fotók: A-Team/Ignácz Bence


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. május
 

Keresés

Keresés űrlap