fbpx Csomós Lajos alig jött haza Amerikából, már Ukrajnában játszik | Békéscsabai Jókai Színház
  2017. május 25., csütörtök      13:56

Jelenlegi helyCsomós Lajos alig jött haza Amerikából, már Ukrajnában játszik


Csomós Lajos a napokban a XIX. „Melpomena Tavrii” Nemzetközi Színházi Fesztiválon A fösvény című előadásban játssza Jakab szerepét, amelyben egyszerre kétféle figurát formál, a szakácsot és a kocsist, ami az előadás egyik legszínesebb figurájává teszi őt.

Csomós Lajos már ötödik alkalommal szerepel ugyanezen a nemzetközi fesztiválon, Kijevben is játszott már. - Az a város gyönyörű, sok a látnivaló, egy hajón laktunk, ez külön fantasztikus volt. A khersoni út több, mint harminc óra vonattal, ez kimerítő, de különleges élmény más kultúrával találkozni. Egyetlen sajnálatos pontja a fesztiválnak, hogy nem hozzák össze a különböző nemzetiségű játszókat. Nézhetjük őket a színpadon, de civilben nem találkozunk. Pedig érdekes lehetne eszmét cserélni, a színházról beszélni a portugálokkal vagy éppen a franciákkal.

Nemrég jöttek haza Amerikából, ahol tavaly még csak egy előadásra mentek ki, most meg New York, Los Angeles, New Jersey, Boston, Wasington, San Fransico, San Diego színházaiban játszottak.  - Sajnos ezt a turnét is az állandó hajtás jellemezte. Csak az út, és az előadás megy, nem tudod elengedni magad. Napi két három óra alvással mentünk akkora távolságokat egyik helyről a másikra, mint kétszer Magyarország. Korábbi színházi turnéim alkalmával egyébként az előadásokat németül játszottuk, így most nem okoz nehézséget, hogy - megtisztelve a szervező országot - néhány mondatot ukránul kell elmondanom A fösvényben. 

 

Komlóssy Kata


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. július
 

Keresés

Keresés űrlap