fbpx Dariday Róbert a Trianon Narrátorának szerepében | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. december 15., kedd      09:39

Jelenlegi helyDariday Róbert a Trianon Narrátorának szerepében


Dariday Róbert, színházunk Örökös tagja nemrégiben, A Megfeszített premierjén vehette át vasdiplomáját. Korát meghazudtoló fizikuma, változatlan, erős orgánuma okán már akkor reménykedtünk benne, hogy ismét színpadra léphet. Nem ok nélkül, hiszen a Trianon című rockoperában őt láthatjuk majd a Narrátor szerepében.

Dariday Róbert színművészt kérdeztük.

 

- Nagy meglepetés, nagy ajándék a Békéscsabai Jókai Színház közönsége számára, hogy hamarosan színpadon láthatjuk. Ön hogy éli meg az újrakezdés és a világjárvány kettősét?

- Elég zűrös ez így, de nem okoz semmi különösebb gondot. Egészséges vagyok, csak a lábam nem akarja azt, amit én, pedig egy évvel fiatalabb nálam – hiszen anyukám egy évig az ölében tartott. Szóval különös időket élünk, de én nem hagyom magamat zavartatni.

- Nyolc évvel születése előtt sújtotta hazánkat a győztes hatalmak döntése. Vannak-e személyes emlékei a következményeiről? Érintette-e a családját?

- A családomat nem érintette: Budapesten születtem, ott éltünk, nem valami fényesen. Anyám nevelt bennünket, apám pedig dolgozott, hogy meglegyen a betevő.

- Szép és hosszú pályát futott be. Emlékezteti-e valamelyik korábbi szerepére a Trianon Narrátora?

- Hogyne! Több narrátorszerepem volt, többek között Čapek: Harc a szalamandrákkal című darabjában. Az elejétől én voltam a narrátor, vetítették, ahogy Sztálin beszél valakivel. Az egyik előadáson elromlott a technika, erre elővettem a zsebemből valamit, és mintha rádió lenne, úgy közvetítettem a nézőknek, hogy mi történne a színpadon. Mintha a készülékben mondanák.

- Hogy érzi magát a Trianon próbáin? Örül-e a fiataloknak?

- Remekül érzem magam, nagyon örülök a kollégáknak! A szöveget már kapiskálom… De a próba a távolságtartás miatt olyan volt, mintha akváriumban ülnénk, mindenkin a szájmaszk. Néma halak a vízben. Köszöngettünk egymásnak, méterekről. Sok volt a fiatal, és őket is nagyon szeretem!

(Szilágyiné Szabó Ágnes)

 

Kapcsolódó anyag:

https://jokaiszinhaz.hu/hir/dariday-roberttel-a-jokai-szinhaz-vasdiploma...

https://jokaiszinhaz.hu/hir/dariday-robert-vasdiploma-atadoja

https://jokaiszinhaz.hu/hir/szerelmeve-valt-a-szinhaz-csaban-is-jatszott...


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap