fbpx Dariday Róbert Békéscsaba kultúrájáért kitüntetésben részesül | Békéscsabai Jókai Színház
  2021. december 21., kedd      12:16

Jelenlegi helyDariday Róbert Békéscsaba kultúrájáért kitüntetésben részesül


Dariday Róbert
Dariday Róbert

A békéscsabai közgyűlés zárt ülésen döntött a Békéscsaba kultúrájáért elismerés adományozásáról, tudtuk meg, s a szűkszavú hír mögött öröm rejlik: a Békéscsabai Jókai Színház örökös tagja, Dariday Róbert kapja az egyik díjat. Telefonon kerestük meg a színművészt.

- Mikor kerül sor az ünnepségre? Személyesen veszi majd át a díjat?
- Ha a covid engedi, akkor január 22-én, a magyar kultúra napján kapom meg az elismerést. Hívtak, Borikának, a feleségemnek méretet kellett adni a gyűrűhöz, amit kapni fogok, Békéscsaba címerével.
- Eseménydús év van Ön mögött: júniusban játszott a Trianonban. Ennyi idősen kevés színész áll színpadra, ráadásul rockoperában…
- Az a helyzet, hogy ebben az évben már a 94. esztendőmet taposom, a színházban nemrég vehettem át a vasdiplomámat, és ajándékozott meg a társulat az Örökös tagsággal. Mindez Koltay Gábor premierén történt, ő pedig természetesen ott ült a nézőtéren. Megkereste Seregi Zoltán direktort, azzal, hogy „nekem a Robi bácsi kell”. Behívtak, vállalnék-e egy szerepet a Trianonban, amit számomra írtak bele. A lábammal gondok vannak, de azt mondták, kapok majd a színpadon egy széket. Nagyon drukkoltam, hogy játszani tudjak! Aztán minden előadáson színpadon voltam, prózával nyitottam és zártam a darabot. Nem ülve! A függöny előtt, állva! Elvállaltam a szerepet. Az a színész, aki negyven évet tölt a pályán, nem tudja azt mondani, hogy nem…
- Fogjuk még látni a Trianonban?
- Úgy tudom, a következő szezon indulásakor ezzel nyit Szarvason a Vízi Színház, és lesz még Szentesen is négy előadás. Mindkét városban játszottam már, más társulatokkal.
- Hogy telik Önöknél ennek a rendkívüli évnek a karácsonya?
- Itthon leszünk, nagyon vigyázunk magunkra. Nagy izgalomban vagyok a lábam miatt, hogy tudnak-e csinálni vele valamit, tudnak-e segíteni. Jönnek kezelésre, olyankor jobban vagyok, de másnapra olyan, mintha átment volna a lábamon egy vonat (nevet). Ragaszkodom a sétabothoz, ami különben illik is ehhez a szerephez. Ha vissza tudom hozni azt az állapotot, amiben színpadon voltam, akkor tudok majd játszani. A karácsonyra visszatérve: Anya süt-főz, én próbálom dekorálni a lakást. Ketten leszünk.
-Szeretettel gratulálok a díjhoz az egész társulat nevében! Áldott karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

Szilágyiné Szabó Ágnes


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. január
 

Keresés

Keresés űrlap