fbpx Detektívjátszma – premier a színház weboldalán | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. május 22., péntek      16:31

Jelenlegi helyDetektívjátszma – premier a színház weboldalán


Anthony Shaffer Detektívjátszma című krimijének színpadi változatából televíziójáték készült Katkó Ferenccel és Tege Antallal a főszerepben, a rendező Seregi Zoltán, operatőr Vámos Zoltán. A premiert május 28-án 19 órakor láthatja a közönség a Békéscsabai Jókai Színház weboldalán. A tévéjáték az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg.

A békéscsabai teátrum a Színház a TV-ben címmel adta be pályázatát az Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása - 2019. évi tematikus egyedi támogatási rendszer felhívásában kiírt Tévéjátékok program megvalósítására. A stúdiószínházi bemutató tavaly októberben került színre, novembertől májusig zajlottak a filmváltozat munkálatai, a forgatások. Az alkotók célja, hogy színházi élményt nyújtsanak a hátrányosabb régiókban és szerényebb jövedelmi viszonyok között élőknek is, plusz költség nélkül.

A film előnye, hogy együtt nézheti a család, vagy barátok egy lazább, oldottabb környezetben. Az alkotók abban bíznak, hogy a tévéjátékkal akár az előadások nézőszámát is meg lehet sokszorozni, a film hozzájárulhat a Békéscsabai Jókai Színház népszerűsítéséhez, az előadás eljuthat akár az ország más régióiba is. A krimi műfaja - amely most a modern infokommunikációs eszközökön is elérhetővé válik -, alkalmas arra, hogy megszólítsa a fiatalokat és közelebb hozza a színház világához mindazokat, akik eddig nem voltak színházlátogatók.

Fotó: Vámos Zoltán


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2021. november
 

Keresés

Keresés űrlap