2017. január 29., vasárnap      00:39

Jelenlegi hely

Díszbemutató balkáni életérzéssel


A Békéscsabai Jókai Színház az elmúlt évadok során egy olyan találkozási pont lett, ahol városunk, a megye, valamint a szakmai élet prominens személyei egy tartalmas kikapcsolódás, egy felemelő, ünnepi élmény után gondolatokat cserélhetnek, megismerkedhetnek egymással. Az újesztendő első ilyen eseményére a Balkán kobra című darab kapcsán került sor szombaton este. A díszbemutató házigazdája a Békéscsabai Médiacentrum volt, mely nem csupán egy műsorszolgáltató a sok közül, hanem Békés megye meghatározó közszolgálati médiuma.

A hamisítatlan balkáni vígjáték hatalmas sikert aratott a közönség körében, a vastaps és az ováció megérdemelten szólt az alkotóknak, szereplőknek. „Katkó Ferenc rendezésében a balkáni élet több vetületét láthattuk felnagyítva, eltúlozva, de nevetés közben többször adódott alkalom mélyen magunkba nézni is.”

A vastaps után az est további része a színház vigadótermében folytatódott. Seregi Zoltán szinidirektor köszöntője után, a vendégeket Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Médiacentrum ügyvezető igazgatója üdvözölte. Beszédében kiemelte, hogy a Médiacentrum több alkalommal készített már televíziós közvetítéseket a Békéscsabai Jókai Színház színdarabjairól, és kiváló partnerséget ápol a Fővárosi Nagycirkusszal, mely intézménnyel az M5 kulturális csatorna szilveszteri műsorát közös munkájuknak köszönhetően már nemcsak a megye, hanem az egész ország is láthatta. 

Az eseményen nem tudott részt venni Fekete Péter, a MACIVA igazgatója, de azt est meglepetéseként telefonon jelentkezett be. Gratulált a szereplőknek és az alkotóknak az előadás sikeréhez, majd a házigazdákhoz szólt, azt hangsúlyozva, milyen büszke arra, hogy a kezdetektől láthatta a Békéscsabai Médiacentrum építkezését, és ő maga is aktív szerepet vállalt ebben: a televíziós csatorna névválasztása is Fekete Pétertől indult.

A műsort Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára vezette, a jelenlévők szórakoztatásáról a Balkán Táncegyüttes, a Changing Room nevű zenekari formáció és Liszi Melinda színművész gondoskodott, szintén a Balkánhoz köthető táncokkal, dalokkal, ritmusokkal.  A gasztronómiai specialitások – stílusosan az előadáshoz kötődő ínyencségek – is hozták a balkáni feelinget.

A Békéscsabai Médiacentrum kiváló házigazdája volt az estnek, és támogatásával az előadás igazi társadalmi eseménnyé vált. A fergeteges komédia még egy hétig látható a Jókai Színházban. Az előadás 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

 

Fotó: A-Team/  Ignácz bence


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlapGoogle+