fbpx Egerek - jelelve és narrálva | Békéscsabai Jókai Színház
  2015. december 14., hétfő      00:22

Jelenlegi helyEgerek - jelelve és narrálva


A Békéscsabai Jókai Színház nagyon komolyan gondolja a fogyatékos emberek esélyegyenlőségének megteremtését, hisszük, hogy különleges figyelmet kell kapniuk azoknak az embertársainknak, akik valamilyen fogyatékossággal élnek, hiszen ők is látható tagjai akarnak lenni társadalmunknak.

Teátrumunkban fontos küldetés, hogy a fogyatékossággal élők minden tekintetben azonos eséllyel látogathassák az előadásokat, s hogy számukra is teljes értékű színházi élményt biztosítsunk. Hosszú évek óta jelnyelvi tolmács közreműködésével segítjük egy-egy nagyszínházi előadás megértését siket és nagyothalló nézőink számára, illetve narrációs programmal segítjük a látássérülteket. Ebben az évadban Urbán Gyula: Egerek című zenés mesejátékát kínáltuk narráltan és jelelten az akadályozottsággal élőknek. Az elődást egy kulisszajárás előzött meg, melyen az érintettek megtapogathatták a jelmezeket, kellékeket. A bátrabbak a színpadon kipróbálhatták a trambulinként funkcionáló, malomkeréknyi ementáli sajtot is.

 

Urbán Gyula meséjének üzenete ma alighanem aktuálisabb, mint valaha. Az Egerek valódi Romeo és Júlia‑történet, amely a fehér és a szürke egércsaládok között zajlik egy sajtműhelyben.A narrációval akadálymentesített előadást Komáromi Anett színművész közvetítette egy fülmonitor segítségével, míg a hallás sérültek Vörös Zsolt jeltolmács közreműködésével tekinthették meg az előadást.

 

Különös hangsúlyt helyezünk az „ép” társadalom érzékenyítésére, tájékoztatására, célzottan választottuk ki ezt az előadást, és a történet észrevétlenül neveli a gyerekeket a jóra, a békés egymás mellett élésre, az elfogadásra, a másmilyenek elfogadására is. Az este a szokásos közös teázással, sütizéssel és beszélgetéssel zárult.

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. január
 

Keresés

Keresés űrlap