fbpx Egy korty luxus | Békéscsabai Jókai Színház
  2021. július 01., csütörtök      10:18

Jelenlegi helyEgy korty luxus


Kiss Viktória, Bartus Gyula - Fotó: A-Team/Nyári Attila
Kiss Viktória, Bartus Gyula - Fotó: A-Team/Nyári Attila

Békebeli vígjátékot, a Theodor Mouche nyomán Stella Adorján és Békeffi István által írt Pezsgős vacsora című darabot mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház július másodikán, Verebes István Jászai Mari-díjas művész rendezésében.

Békeffi István, akiben többek között a filmszalagról is ismert Janika íróját tisztelhetjük, egy sikeres színpadi író, Szabó Sándor (Bartus Gyula Jászai Mari-díjas) és egy bolti kifutólány (Kiss Viktória színészhallgató) szilveszteréji kalandját meséli el. Ám az új változatban, amelyet Nemlaha György készített, és Verebes István rendez, a színhely az első világháború utáni Budapest. A főhős, Szabó Sándor, a népszerű író mellé most egy cserfes, ábrándozó erdélyi kislány kerül, aki a valóság helyett füllentésekben, egy képzelt világban talál vigaszt. Böske vagonlakó az egyik pesti állomáson, ahol Erdélyből menekült szüleivel (Nagy Erika, Szőke Pál) összezárva, egy vagonban él, míg nővére, Irmuska (Veselényi Orsolya) egy banktisztviselő kitartottja. A kezdeti idill után azonban hamarosan feltűnik a hiúságában sértett fővárosi színésznő is, az író szeretője (Komáromi Anett), és természetesen kezdetét veszi a bonyodalom.
Igazi vígjáték: helyzet- és jellemkomikum, fordulatos történet, kacagtató karakterek, fülbemászó dallamokkal megtűzdelt játék, amelyben a nyíltszívű, ártatlan kislány rendbe hozza az író lelkivilágát, férjet szerez magának, és elhiteti – reméljük, a közönséggel is – hogy a szeretet, a szerelem, az emberekbe vetett hit – a történelmi földrengések hatását is segít begyógyítani.  
Mira János díszletében egyszerre lesz látható az író fényűző rózsadombi lakása és a lány szüleinek egyszerű vagon-otthona. A darab muzsikája a korhoz illeszkedő, könnyed, de slágerré nem kopott dallamokból áll majd. Bízunk benne, hogy a közönség örömét leli a zenés vígjátékban!


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. december
 

Keresés

Keresés űrlap