fbpx Életigenlő musical próbái kezdődnek a Jókai Színházban | Békéscsabai Jókai Színház
  2021. április 08., csütörtök      12:35

Jelenlegi helyÉletigenlő musical próbái kezdődnek a Jókai Színházban


Radó Denise rendező
Radó Denise rendező

Újabb zenés darab, a Sweet Charity próbái kezdődtek meg a Békéscsabai Jókai Színházban. A vígjáték Neil Simon, Cy Coleman és Dorothy Fields tollából, Bob Fosse ötletéből íródott, nagy szereplőgárdával, a Viharsarok Táncegyüttes vendégszereplésével és a Színitanház fiatal művészeinek fellépésével mutatják be.

A darab tartalmából: Charity fiatal, naiv lány, aki egy kopott lokálban próbál meg pénzt keresni. Míg ő nem fukarkodik az érzelmeivel, addig a férfiak csak kihasználják. Természetesen egyetlen vágya van: olyan társra találni, aki nem élősködni próbál rajta. Mígnem egy napon a véletlen egy liftfülkébe zárja őt egy rokonszenves, klausztrofóbiás fiúval…

A Sweet Charity hamisítatlan Broadway-sikerdarab, a múlt század harmincas éveinek jazz- és swingzenéjével, fülbemászó és életigenlő dallamokkal, Csonka Dórával a címszerepben. Oscar megformálására hazatér Budapestről Sánta László, aki a Madách Színházban játszik főszerepeket. A Sweet Charity rendezője Radó Denise Jászai Mari-díjas művész, akinek nevéhez a My Fair Lady zajos sikerét kötheti a Békés megyei közönség. A rendező elmondta, hogy ez a tüneményes darab arról szól, hogy néha belefáradunk a sikertelenségbe, de akárhány pofont kapunk, érdemes újra felállni. Charity legnagyobb erénye, hogy akármilyen szörnyűség történik vele – és ez bizony gyakran megesik -, megrázza és újra összeszedi magát.

A darab kiváló szerepeket, nagyszerű lehetőségeket rejt magában, emellett sok apró karaktert bemutat. Számos helyszínen játszódik, alapvetően a hatvanas években, mégis kissé elemelve attól, így csodás jelmezekre számíthatunk.

Seregi Zoltán direktor kiemelte, hogy lehetőség szerint élőzenével szeretné a musicalt bemutatni, ez azonban a zenészek oltottságának függvénye. A bemutató időpontját természetesen később határozzák meg.

Szilágyiné Szabó Ágnes

Fotó: Bere Mátyás


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. május
 

Keresés

Keresés űrlap