fbpx Elköszönt a csabai közönségtől Gulyás Attila | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. július 24., péntek      09:40

Jelenlegi helyElköszönt a csabai közönségtől Gulyás Attila


Koncerttel búcsúzott hétfőn este Gulyás Attila a közönségtől.

A színművész kedvenc dalaival kedveskedett a nézőközönségnek, miközben a Kállai-díjas Kadelka László beszélgetett vele az elmúlt, Békéscsabán töltött időszakról és a terveiről. A búcsúesten Gulyinak, ahogy színésztársai hívják, meglepetésben is volt része: együtt énekelt Liszi Melinda színművésszel. A nosztalgiaestet a színház a nagy érdeklődésre tekintettel online is közvetítette.

A színész szeptembertől a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház csapatát erősíti, de mint mondta, az otthona mindig Békés megye marad. A művész elárulta, Nyíregyházán vendégszerepelt az Ezeregyéjszaka nagyszínpadi meseelőadásban, ami hatalmas élmény volt számára, a premier után pedig marasztalták.

– A Móricz Zsigmond Színház felkérése egy lehetőség a fejlődésre és a tapasztalatgyűjtésre. Ahány színház, annyiféle látásmód, ha most elmegyek, több lehetek – emelete ki.

Gulyás Attila Mezőberényben töltötte gyerekkorát, majd az érettségi vizsgát követően nyert felvételt a Békéscsabai Jókai Színház színiiskolájába, a megyeszékhelyen indult tehát a pályája, megannyi prózai és musical szerepben láthatták a nézők. Az Alföld északi csücskén többek között a Sweet Charity musical és a Szentivánéji álom várja majd, rendezni fogja Szente Vajk is, mint mondta, lesz bőven feladata.

– Várnak ott barátok is, de elköszönni nagyon nehéz az itteni emberektől, hiszen annyian ismernek és szeretnek. A Jókai színház gárdája a második családom, a kollégáimhoz szoros érzelmi szálak fűznek – tette hozzá. Gulyás Attila elárulta, a színpadon sokszor csak egymásra néznek társaival és azonnal ráhangolódnak a másikra. A Junior Prima díjas művész hozzátette, minden itt játszott darab emlékezetes számára valamiért, igazi szakmai sikert jelentett a Márió és a varázsló, kihívásként élte meg a Kabarét, szerette a Vidám kísérteteket és élvezte, ahogy a Pszichóban „rettegtek tőle”.

Van szerepálma, de megfogalmazása szerint minden olyan színpadi téma, aminek van létjogosultsága és segítheti az emberek fejlődését, őszintén érdekli.

                                                                                                                                       fotó: Imre György


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg