fbpx Elnémult harangok: közkívánatra nagyszínpadon | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. április 01., hétfő      13:54

Jelenlegi helyElnémult harangok: közkívánatra nagyszínpadon


Újra műsorra tűzi a Békéscsabai Jókai Színház Rákosi Viktor – Nemlaha György Elnémult harangok című darabját, amelynek tavaly december elsején volt a nagy sikerű premierje. A Pataki András rendezte előadás a Sík Ferenc Kamaraszínházban került színre, de április 24-én 19 órakor közkívánatra a nagyszínpadon láthatja a közönség.

A nagyszínpadon bemutatott előadásokat több mint háromszor annyian tekinthetik meg, mint a kamaraszínházi produkciókat. Az Elnémult harangokból 38 előadást játszott a színház ugyanennyi számú bérletház előtt, bérleten kívül még közel 1200 jegy kelt el a produkcióra, és azóta is folyamatos az érdeklődés. Ezért döntött most úgy a színházvezetés, hogy a nézők igényeit figyelembe véve, közkívánatra a darab visszakerül a repertoárra.

Az erdélyi faluban játszódó, XX. század eleji történet főhőse az új református lelkész, aki a szegények vigasztalója, a magyarság megtartója akar lenni. Simándy Pált küldetésétől nem rettenti el a nyomor, a babona, a fogyatkozó gyülekezet, de még a román ortodox egyház képviselője sem. A történelmi szálat a fiatal teológus és a pópa lánya közötti szerelem teszi még izgalmasabbá, majd az is kiderül, hogy Florica apja bukaresti ügynök.
Az előadásból a méltó történelmi emlékezés és a közösség erejét hirdető üzenet csendül ki.

A főbb szerepekben Czitor Attila, Mészáros Mihály, Csonka Dóra, Nagy Éva, Veselényi Orsolya, Katkó Ferenc, Csurulya Csongor, Szőke Pál nyújt emlékezetes alakítást. A díszletet Lenkefi Réka, a jelmezeket Vesztergombi Anikó tervezte.  

Fotó: A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap