fbpx Előadás helyett hangoskönyv! | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. április 02., csütörtök      17:03

Jelenlegi helyElőadás helyett hangoskönyv!


Csomós Lajosnak éppen, hogy kipattant a fejéből az ötlet, már hívta is Ádász Istvánt, hogy hangoskönyvet lehetne gyártani, a mostani kényszerszünet alatt szívesen vállalkoznak erre a színészek. A segítség jól jön a vakoknak és gyengénlátóknak, már válogatják is a szerzőket.

Az együttműködés a Békéscsabai Jókai Színház, valamint a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete között hosszú évekre tekint vissza, példaértékű hagyomány, így a csabai csoport vezetője, esélyegyenlőségi koordinátor olyan nagyon nem is lepődött meg, amikor a teátrum művésze megkereste. Csomós Lajos, ahogyan kollégái is, a veszélyhelyzet miatti kényszerszabadság, az előadások szüneteltetése alatt folyamatosan gondolkodik, hogyan tehetné hasznossá magát, milyen módon kamatoztathatná tudását most, amikor játszani nem lehet. Ádász István nagyon örült a kezdeményezésnek, és hozzáfogtak a tematika kiválasztásához, fontolgatták, hogy tankönyveket vagy szépirodalmat olvassanak-e fel a színészek.

  • A múzeumokban már lehet interneten sétálni, persze annak, aki lát… Arra jutottunk, hogy első körben az egyesület tagjainak saját novelláit, verseit olvasnánk fel, tehát békéscsabai, orosházi költőket, szerzőket az egész megyéből, felhívom őket, hogy járuljanak hozzá a felvételhez. Régebben is felmerült már a hangoskönyv megjelentetése, de hát mindig sok munka, előadás volt a színházban, most az ismert okok miatt előrébb jött ez a lehetőség.

Ádász István a szerzőkkel konzultál, a színházban pedig Csomós Lajoson kívül biztos több színész is vállal szerepet a felolvasásban, a hangoskönyv felvételeinek elkészítésében. Ez a jótékony kezdeményezés sokat segíthet a fogyatékkal élők élményhez juttatásában, és tovább erősítheti a színház és az egyesület közötti együttműködést.

Fotó: A-TEAM

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2021. november
 

Keresés

Keresés űrlap