fbpx Ennél többet színházban másfél óra alatt nem lehet kapni! | Békéscsabai Jókai Színház
  2015. április 16., csütörtök      00:34

Jelenlegi helyEnnél többet színházban másfél óra alatt nem lehet kapni!


Hétfőn volt az ősbemutatója a Békéscsabai Jókai Színház új, Karkithemia című monodrámájának. A darab ősbemutatóját az MTI vezérigazgatója is megtisztelte jelenlétével. Gazsó L. Ferenc elmondta, különleges élménnyel gazdagodott a monodrámának köszönhetőn. Véleménye szerint ennél többet másfél óra alatt színházban, nem lehet kapni.

A Karkithemia című darabban a rákkal folytatott évtizedes küzdelmét mondja el a Jászai-díjas Kara Tünde. A monodrámát Zelei Miklós és Pethő Sándor írta. Az alkotófolyamat során a téma nehézsége mellett azzal is meg kellett küzdenie a szerzőknek, hogy úgy lépjenek közel a témához, hogy eközben megtalálják a kellő távolságot is. A dráma Karkhitemiának, a rák istennőjének, valamint Thália papnőjének, azaz Kara Tündének a küzdelmét mutatja be. Tege Antal, a darab rendezője, ötletének köszönhetően a darabban egy kar is segíti a főszereplőt, valamint a közönséget abban, hogy megértse az előző vagy a következő jelenetet. A darab hihetetlen érzéseket, gondolatokat, s elcsendesedést  vált ki a nézőből.
Gazsó L. Ferenc az MTI vezérigazgatója az ősbemutatón látta a monodrámát. „Én a  szerző párosnak külön drukkoltam, hogy mindaz, amit ők megírtak, és én kéziratban olvastam, az átjöjjön a színpadon, mert más az írott mű, és más, amikor ez életre kel. Na, most ahogy Tege Antal ezt színpadra állította, Kara Tünde és a kar eljátszotta, hát az egészen különleges, és megrendítő élmény. Csak azt tudom mondani, hogy köszönöm szépen, és megint egy csipettel többek lettünk, akik itt lehettünk ma, és azt hiszem, hogy ennél többet másfél óra alatt színházban nem lehet kapni. Ezt itt a Jókai Színházban Békéscsabán megkaptuk. Azt szoktam mondani mindig, hogy itt Békéscsabán, a Jókai Színház értékké vált. A Békéscsabai Jókai Színház olyan mértékben kinőtte magát, hogy ma már egy számottevő alkotóhely,  ott van a színházi palettán, s meg tudja mutatni magát Budapesten is, a Kárpát-medencében is. Jól menedzseli az igazgató úr és a vezetőség a színházat, az előadások kiválóak."


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. január
 

Keresés

Keresés űrlap