2016. november 18., péntek      11:12

Jelenlegi hely

Érzékenyítő előadás az Esélyteremtési Házak vezetőinek


Teátrumunk november 17-i ,esti Légy jó mindhalálig című előadását audionarrációval  akadálymentesítette az Esélyteremtési Házak vezetői számára. A Komáromi Anett színművész által  narrált előadást egy interaktív kulisszajárás előzte meg.

A Jókai Színház nagyon komolyan gondolja a fogyatékos emberek esélyegyenlőségének megteremtését, hosszú távú célunk a fogyatékossággal élő személyek iránti szemlélet változásának megkönnyítése – mondta el köszöntőjében Komáromi Anett. Ezért jelelt narrált előadásinkat gyakran családi bérletes időpontra szervezzük. Fontos dolog az érzékenyítés, de jelen esetben nem beszélhetünk erről, hiszen mindannyian az esélyteremtéshez kapcsolódó munkát végeznek. Inkább csak megköszönöm, hogy kíváncsiak a munkánkra.

Az interaktív kulisszajáráson, ahogy látássérült barátaink szokták, úgy a vendégek is bejárhatták a színpadot, kézbe vehették a kellékeket, megtapogathatták a jelmezeket. Az előadás alatt az Esélyteremtési Házak vezetői elsötétített szemüveget kaptak és speciális fülhallgatókon keresztül hallgathatták a narrátort, aki olyan többletinformációkkal látta el őket, amelyek segítették a produkció befogadását.  Látogatóink nagyon értékelték a teátrumunkban folyó fogyatékossággal élőkért végzett munkát, különösen, mert nem is hallottak még ilyen jellegű kezdeményezésről. És nem utolsó sorban nagyon tetszett  nekik maga a musical is, amit tegnap láthatott utoljára a közönség.

 

 

-szkv-

Fotó: A-Team/Ignácz Bence


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+