2018. augusztus 10., péntek      13:16

Jelenlegi hely

Eszembe jutottál… - Cseh Tamás emlékest


Lévai Attila, Sallai Zsóka és Lakatos Viktória, a Békéscsabai Jókai Színház művészei, az emlékest közreműködői 
 
Cseh Tamásra emlékeznek Eszembe jutottál című összeállításukkal a Békéscsabai Jókai Színház művészei augusztus 12-én, vasárnap este 20.30 órától a Szarvasi Vízi Színház Zene a víz fölött sorozatában. 
 
- Idén január 22-én lett volna 75 éves a méltán híres Cseh Tamás zeneszerző, színész, előadóművész, tehát egy hatalmas polihisztor, akit mi, huszonéves pályakezdő színészek sajnos csak anekdotákból ismerhetünk – mondta Sallai Zsóka, az est rendezője és egyik szereplője. - Az a fajta művészet viszont, amit Bereményi Gézával és Másik Jánossal létrehoztak, fantasztikus, izgalmas és egyedi. Ahogy szokták mondani, egyszerű, de nagyszerű zenei világa szinte mindenkit képes magával ragadni. Ezért, úgy gondoltam, álljunk össze mi is egy kis csapattal és próbálkozzunk meg dolgozni a dalaikkal. 
A műsorról előzetesen Sallai Zsóka annyit árult el, hogy elsősorban olyan dalokat gyűjtöttek össze, amelyek közel állnak a fiatal művészekhez, és végül szinte az összes lemezről sikerült választani. Megszólaltatják például a Levél nővéremnek, Levél nővéremnek 2, Utóirat, vagy Antoine és Désiré című számokat is. Lesznek prózai betétek is, de a körülbelül egyórás emlékest oroszlánrészét a dalok teszik ki. - Mivel számomra inkább szövegközpontúak ezek a dalok, a gondolatot és az érzelmeket szeretnénk továbbítani, eléggé változatos műveket válogattunk össze. Gitár, ukulele és ritmushangszerek szolgálnak alapként, kicsit magunkévá téve ezáltal is a számokat. Nyilván a legismertebb dalok hallhatók lesznek, mint például a Csönded vagyok, Jobbik részem vagy a Minden álmomban, de az est címadó dala is elhangzik, az Eszembe jutottál - sorolta a rendező az ismert címeket. 
A fellépő művészek - Lakatos Viktória, Sallai Zsóka, Lévai Attila - célja, hogy egy kellemes, gondolat– és érzelemébresztő estét nyújtsanak a nézőknek. Az estet közös munkával hozták létre, miközben egyre jobban megszerették ezeket a dalokat. S remélik, augusztus 12-én még több emberhez eljuthatnak a magyar zene világának ezek a kis gyöngyszemei.  
 
Egy régi kép a szerzőkről: Cseh Tamás, Bereményi Géza és Másik János
 

h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+