fbpx Évadzáró és díjkiosztó a közönséggel | Békéscsabai Jókai Színház
  2018. június 01., péntek      22:02

Jelenlegi hely


Évadzáró és díjkiosztó a közönséggel


Közönségével közösen búcsúztatja az évadot idén is a Békéscsabai Jókai Színház: értékelésre és díjátadóra, a nyilvános társulati ülésre június 9-én, szombaton 16 órától várják a publikumot a teátrum előtti téren. A hagyományoknak megfelelően az ünnepélyes évadzárón nyújtják át a legkiválóbb teljesítményért járó kitüntetéseket, elismeréseket.

Gazdára talál a legjobb háttérmunkáért járó díj, az évad színművésze díj - fiatal tehetség, érett művész és tapasztalt színművész kategóriában, valamint a Behir elismerése az évad legjobb előadásáért. Mint mindig, az esemény fénypontjaként, a rendezői nominálások alapján kapja meg a legrangosabb szakmai díjat, a Gálfy László Gyűrű Díjat az évadban kimagasló teljesítményt nyújtó színművész. Az ünnepléshez remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz.

A megszokott forgatókönyv szerint Seregi Zoltán igazgató értékeli az évadot, az előadások, egyéb rendezvények jelentőségét, a bérlet- és jegyvásárlás alakulását, a nyári szerepléseket. A kedves, szellemes konferansziépáros, Tege Antal és Czitor Attila vezeti most is a műsort. A hangulatról és a búcsúzó szezon sikereinek felidézéséről a társulat tagjai gondoskodnak. Olyan részleteket hallunk majd, amelyek szép emlékeket idéznek, bút, bajt feledtetnek a nézővel. Galambos Hajnalka zsoltárt énekel Pozsgai Zsolt A Szellemúrnő (Ábránfy Katalin) című történelmi játékának ősbemutatójából, zongorán kíséri Rázga Áron. A műsorvezetők megszólaltatják a darab rendezőjét, Seregi Zoltánt. A Folk & Roll csapata táncrészletet hoz a My Fair Lady című előadásból, az Ősvigasztalásból Liszi Melinda elénekli a Szerelem, szerelem és a Madárka című népdalt. A Gaz Henry Higgins kezdetű dalt a címszereplő, az egyetemi hallgató Papp Barbara adja elő a My Fair Ladyből, zongorán kíséri Rázga Áron, aki karmesterként zenekarával emelte az előadás színvonalát. Bartus Gyula rendezővel beszélgetnek a műsorvezetők, a Jászai-díjas színművész állította színpadra Szabó Magda Születésnap regényének változatát. Majd Fehér Tímea, Nagy Erika, Nádra Kitti, László Bernadett, Csurulya Csongor, Balázs Csongor és Dorogi Péter elénekli az előadásból a Bárhogy lesz, úgy lesz című dalt.

A színházvezetés és a család által 11 éve alapított Gálfy László Gyűrű Díj átadása nem véletlenül az ünneplés, az est fénypontja. Hasonlóan az Oscar-díjhoz, minden produkció rendezője nominál egy művészt az elismerésre és megindokolja választását, majd szakmai zsűri dönt a gyűrű odaítéléséről.

A díjeső után már csak a finálé van hátra. Ez pedig aligha származhat máshonnan, mint az évad utolsó napjáig óriási sikerrel játszott My Fair Ladyből: Liza papája, a csatornatisztító Alfred P. Doolittle Ding-dong számával búcsúzik a társulat. A Katkó Ferenc-Ragány Misa-Dorogi Péter trió és a teljes tánckar örvendezteti, nevetteti meg a nagyérdeműt még egyszer ebben az évadban, de biztos nem utoljára.

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


nletter.png
 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019. augusztus
 

Keresés

Keresés űrlap