fbpx Évzáró Terefere Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel | Békéscsabai Jókai Színház
  2018. december 15., szombat      15:17

Jelenlegi helyÉvzáró Terefere Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel


Az idei év utolsó Terefere programján a Kállai-életműdíjas Kadelka László Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel beszélgetett a Jókai Színház Művész Kávéházában december 14-én 17 órától.

Kadelka László felvezetőjében megemlékezett az 1960. november 16-ai dátumról, amely egyfelől a politikus vendég születésnapja, másfelől viszont ezen a napon Kadelka László a Nemzeti Színházban kézsérüléssel járó balesetet szenvedett. A továbbiakban számos párhuzamra derült fény a kérdező és az interjúalany életével kapcsolatban: például fiatalon mindketten újságkihordásból éltek, valamint népművelő szakon végeztek.

A beszélgetésből megtudhattuk, hogy Herczeg Tamás Medgyesegyházán született, majd Pusztaföldváron töltötte gyerekkorát, a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban érettségizett, ezután pedig a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett népművelő diplomát. Több, mint húsz éven keresztül dolgozott különböző kulturális intézményekben: az Építők Művelődési Házban, a Balassi Művelődési Házban, majd az Ifjúsági Házban, a későbbi Csabagyöngye Kulturális Központban. Munkája mellett további egyetemi tanulmányokat folytatott: magyar tanári és szociológus végzettségeket szerzett, részt vett különböző szociálpolitikai kutatásokban, illetve Szegeden, Gyulán és Békéscsabán felsőoktatási intézményekben tanított szociológiához kapcsolódó kurzusokon. Megtudhattuk, hogy a képviselő versírással is foglakozott korábban, számos együttes megzenésítette költeményeit, például a Csaba Big Band és a Budapest Akusztik Band.

A mai Tereferén szó esett a város kulturális életének utóbbi években lezajlott fejlődéséről: a Csabagyöngye Központról, a készülő új bábszínházról, megyei szinten pedig a kastélyok felújításáról és a Wenckheim kerékpáros turistaút építéséről. Fekete Péter államtitkár neve is felmerült egy közeli projekttel kapcsolatosan: az üresen álló Malom épületében szeretnék bemutatni a Gabonaipari, a Húsipari és a Mezőgazdasági Múzeum anyagának egy részét. A program zárásaként Kadelka László egy kéréssel lepte meg a képviselőt, miszerint mondja el egy versét a jelenlévő közönségnek, a kérésnek Herczeg Tamás nagy örömmel tett eleget.

Fotó: Ignácz Bence, A-TEAM

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. május
 

Keresés

Keresés űrlap