fbpx Fehérlófia - játékfelhívás | Békéscsabai Jókai Színház
  2022. január 03., hétfő      11:55

Jelenlegi helyFehérlófia - játékfelhívás


Fehérlófia - varázsmese
Fehérlófia - varázsmese

Kedves gyerekek és szülők!

Két játékot is hirdetünk a Fehérlófia varázsmese kapcsán.

Először azonban szeretnénk még a múltkori játékuk nyerteseit kihirdetni:Az Árgyélus királyfi játékunk aranyalma versenyének győztes művét Gárdián Hanna békéscsabai diák nézőnk készítette. Gratulálunk Hanna! A megadott telefonszámon rövidesen megkeresünk a nyereményeddel kapcsolatban.

Térjünk most már vissza a január 6-án bemutatásra kerülő Fehérlófia varázsmeséhez, amely a Viharsarok Táncszínház és a Békéscsabai Jókai Színház koprodukciójaként vár benneteket a Jókai színház nagyszínpadán.

Két irányban is hívunk benneteket játszani, kedves gyerekek.

Azokat akik inkább a képzőművészetek iránt érdeklődnek vagy csak nem szeretnék magukat előtérbe helyezni, azoktól azt kérjük, hogy csakis fehér papírból, tetszés szerinti origami- vagy vágásos-ragasztásos technikával, de színezés nélkül készítsenek nekünk mesefigurát az alábbi szereplők valamelyikéből:

Fehérló, Fehérlófia, Fanyűvő, Kőmorzsoló, Vasgyúró, Hétszűnyű Kapanyányimonyók

Ezek közül a figurák közül szeretnénk egyet (lehet többet is) megkapni tőletek, csakis fehér papírlap felhasználásával. A műveket szokás szerint névvel telefonszámmal kérjük szépen eljuttatni a Jókai Színházba, ahol kis kiállításon szeretnénk megmutatni alkotásaitokat.

Másik lehetőség azok számára, akik inkább játszanának jelmezekkel, vagy nevetnének közösen másokkal:

Fontos szereplő a mesében Hétszűnyű Kapanyányimonyók, aki hét rőf hosszú szakállal bír, amely a földig ér. Talán az ereje is ebben rejlik, ki tudja… Mi szeretnénk látni, nektek hogyan állna egy hét rőf hosszú szakáll, tehát ezennel meghirdetjük Békés megye első gyermek szakállszépségversenyét.

Várunk rólatok egy olyan fotót, amin megmutatjátok, hogyan festenének Kapanyányimónyók külsővel! Szakáll anyagként bármit felhasználhattok, tetszés szerint színezhetitek és szakállszobrászkodhattok. Az egyetlen kitétel, hogy a szakállnak valóban létezőnek, hordhatónak kell lennie, tehát photoshoppolt szakállt nem tudunk elfogadni.
Ha elkészültetek a szakállal, akkor vegyétek fel, fotózzátok le, majd nevetek és telefonszámotok megjelölésével küldjétek el nekünk a rólatok készített szakállas fotót a jatekatjokaiszinhaz.hu (subject: Feh%C3%A9rl%C3%B3fia%20j%C3%A1t%C3%A9k) e-mail címre. Aki elküldi nekünk a fotót, az beleegyezik abba, hogy a Jókai Színház felületein publikálhassuk, magyarán a művet a gyermekszakállszépségverseny résztvevőjeként megmutassunk a színház nézőinek.

A legszebb szakállakat természetesen díjazni fogjuk! Addig is sok-sok nevetéssel teli kreatív percet kívánunk nektek családi körben, egészen január 12-ig!
Az eredményhirdetés január 13-án délben itt a színház webklapján és a facebook oldalán lesz elérhető.

 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. január
 

Keresés

Keresés űrlap