fbpx Felgördül a függöny színházunkban | Békéscsabai Jókai Színház
  2021. április 29., csütörtök      14:04

Jelenlegi helyFelgördül a függöny színházunkban


Seregi Zoltán
Seregi Zoltán

Megtisztelő számunkra, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város kulturális intézményeinek újranyitásáról éppen színházunkban, az Ibsen Ház udvarán tartott sajtótájékoztatót Varga Tamás alpolgármester úr az érintett intézmények vezetőivel együtt, akik beszámoltak róla, mikortól és milyen feltételekkel lehet látogatni azokat az ikonikus helyszíneket, amelyeket a pandémia miatt nélkülözni kényszerült a kultúrakedvelő közönség.

Seregi Zoltán, teátrumunk direktora elmondta, hogy februárban megbetegedés-hullám söpört végig a színházon, de betartották a járványügyi előírásokat, a társulat tagjai felgyógyultak, és a zárt kapuk mögött fáradhatatlanul folytatni tudták a munkát.
A társulat rendületlenül hitt abban, hogy mihamarabb feltárulhatnak majd a színház kapui, így az évadra meghirdetett összes előadást előkészítették, a nyitás után mindegyiket játszani tudják, természetesen a hatályos járványügyi előírások pontos betartásával. A nyitás pillanata néhány nap múlva eljön. Már a pénteki napon nyitni szeretett volna a teátrum, ám erre csak hétfőn, május 3-án kerül sor: Tamási Áron érzelmes-szép darabjával, a Vitéz lélekkel várja közönségét a színház.
A következő héten egy zenés vígjátékkal, a Sweet Charityvel szeretnénk elfeledtetni a nézőkkel az elmúlt hetek-hónapok megpróbáltatásait.
Október végéig a jelen évad előadásai (Hotel Mimóza, Pezsgős vacsora, Trianon, Kakukkfészek, Családi ágy, Viktória és a korábban már említett Vitéz lélek és Sweet Charity, valamint a gyerekek és családok számára ajánlott Kaland a nagy családerdőben és az Árgyélus királyfi) kerülnek színre, november elejétől pedig megkezdődhetnek a 2021/2022. évad bemutatói.

Szilágyiné Szabó Ágnes
 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap