fbpx Félreértések fergeteges vígjátéka – premier után díszbemutató | Békéscsabai Jókai Színház
  2015. szeptember 12., szombat      21:56

Jelenlegi helyFélreértések fergeteges vígjátéka – premier után díszbemutató


Frenetikus sikerrel zajlott le a Békéscsabai Jókai Színház évadnyitó díszbemutatója, melynek díszvendégei Szarvas városa és a Szarvasi Vízi Színház kiemelt partnerei voltak. A Tévedések vígjátéka című előadás díszbemutatója igazi társadalmi esemény volt.

Mulatságos helyzetek, humoros baklövések, és egy klasszikus "csonka család" körül forgott minden ezen az estén a Jászai-díjas, Kiváló-és Érdemes Művész Csiszár Imre rendezésében. Shakespeare időtlen vígjátékát általunk is jól ismert mai alakok népesítik be, s igazolják: alapjaiban keveset változott a világ az elmúlt négyszáz évben. A Tévedések vígjátéka egy hajókatasztrófa miatt szétvált két ikerpár alaptörténetén nyugszik, akiket részben az apjuk, részben a másik felük kutat – a helyzetet bonyolítja, hogy az a két város, ahova az egy-egy Antipholus és Dromio kerültek, azaz az itáliai Szirakuza, és a török Efezus éppen ellenséges viszonyban van egymással.
 
 
Aki nem olvasta a Shakespeare-művet, az is könnyű szerrel elképzelheti, milyen helyzetkomikumok születhetnek abból a szituációból, hogy a két Dromio össze-vissza találkozik a Két Antipholusszal, valamint környezetükkel. S így aztán az egymásnak ellentmondó üzenetváltások szülik a félreértések sorozatát. A családi szálak egyre inkább összekuszálódnak, a történések pedig csak továbbgörgetik a félreértéseket, remek táptalajt biztosítva egy sokszínű, erős karaktereket felvonultató, mozgalmas és hangulatos produkcióhoz. 
Az előadás után fogadással folytatódott az este a Vigadóban, ahol a város, a megye, valamint a szakmai élet prominens személyei találkozhattak egymással. Ha ősz, akkor szőlő, ha szőlő, akkor bor. A kóstolható borokat az Európai Borlovagrend Dél–alföldi Legátusa biztosította. S hogy legyen mivel elválasztani, kiemelni az ízeket, szakácsművészeti különlegességek sora várta a vendégeket.
 
 
Az infrastruktúrát, valamint a felszolgálást a BÉKSZI - Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagiskola biztosította.  A jó hangulatról Kontor Tamás zenész gondoskodott, akit a Megasztár harmadik szériájából ismerhetett meg a közönség. Shakespeare időtlen vígjátékát még októberben és novemberben is megtekinthetik, akik a szeptemberi előadásokra már nem kaptak jegyet.
 
 
 
 

h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap