fbpx Felszabadító erejű előadás a Trianon | Békéscsabai Jókai Színház
  2021. június 07., hétfő      09:25

Jelenlegi helyFelszabadító erejű előadás a Trianon


Koltay Gábor rendező, Seregi Zoltán igazgató
Koltay Gábor rendező, Seregi Zoltán igazgató

A szombaton kapott hosszú-hosszú állótaps után, a már kiürült nézőtér előtt, színpadi koccintásra gyűlt össze a társulat megünnepelni a premierelőadást. A Trianon rockopera immár végérvényesen a színház repertoárjának részét képezi.

- Trianon nem a múlt, Trianon itt él velünk-bennünk. A magyarok évtizedekig, generációkon keresztül nem beszélhettek róla. Ezért is kaphatott most ez az előadás álló tapsot a végén, mert utat mutat ahhoz, hogyan is tudjunk beszélni a történelmünkről, megélhetővé teszi azokat az történeteket, amelyek a mindennapjainkban ma is hatást gyakorolnak a magyarság sorsára. – mondta Koltay Gábor, a premiert követő színpadi koccintás alkalmával. A darab rendezője köszöntőjében kiemelte, hogy maradt benne némi hiányérzet, hogy a magyar kulturális intézmények mennyit és hogyan foglalkoztak a centenáriumon, a most már 101 éve aláírt békediktátummal, az ország szétszakításával. Ugyanakkor pozitív példaként kiemelte, hogy a Jókai Színház ennyire méltó módon emelte a nemzeti összetartozást, a 2020-2021-es évad központi témájává.
Seregi Zoltán igazgató megköszönte az alkotók munkáját, és külön köszönetet mondott Dariday Róbertnek, aki 93 éves korát meghazudtolóan energikusan és megrázó erejű alakítással lép estéről estére a közönség elé. Társulatunk örökös tagját a Narrátor szerepében június 15-ig láthatják a Trianon rockopera nézői.
A képen Koltay Gábor, egy a társulat minden tagja által aláírt, külön neki készített-keretezett ajándék plakátot vesz át Seregi Zoltán igazgatótól.
Fotó: Bere Mátyás


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg