fbpx Fesztiválra utazik a Sonkamenüett | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. január 08., kedd      19:56

Jelenlegi helyFesztiválra utazik a Sonkamenüett


Nagyváradon rendezik meg a II. MAFESZT-et, a Magyar Színházi Szövetség szakmai találkozóját január 22-26. között. A rangos fesztiválon vendégszerepel az Aradi Kamara- és a Békéscsabai Jókai Színház Sonkamenüett című produkciója.

A seregszemlének a nagyváradi Szigligeti Színház ad otthont, a résztvevők a MASZÍN alapítói: a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, az Aradi Kamaraszínház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a házigazda, valamint a tavaly csatlakozott Csíki Játékszín. A Magyar Színházi Szövetség (MASZÍN) 2016-ban alakult, célja, hogy érdekképviseleti támogatást nyújtson az erdélyi magyar színházak számára, szakmai továbbképzéseket szervezzen és megszervezze a színházak éves tevékenységének bemutatására szolgáló fesztivált.

A programban gyermek- és ifjúsági előadások, tánc- és felolvasószínházi produkciók, nagyszínpadi és stúdiódarabok szerepelnek. Az Aradi Kamara- és a Békéscsabai Jókai Színház Sonkamenüett című előadását január 23-án, szerdán 17 órától láthatja a közönség. Nótáros Lajos – Fekete Réka – Tapasztó Ernő rokokó musicalének ősbemutatóját 2016 decemberében tartották Békéscsabán, a darab a francia Raymond Cousse Stratégia két sonkára című regénye nyomán készült, amit Oberten János fordított magyarra. Az aradi szerzők szükségesnek tartották a hetvenes években született szöveg leporolását, még zenével is fűszerezték, majd a rendezést Tapasztó Ernőre bízták, az előadást Tege Antal játssza.

A rendező a premier előtt azzal szerzett sokaknak meglepetést, hogy közölte: a nézőket nem kikapcsolni akarják, hanem bekapcsolni és úgy tartani. Mint mondta, katarzis csak akkor érhető el a színház és a néző között, ha sikerül az előadással mindenkit bekapcsolva tartani. A Rokokó musical alcím kifejezetten nézőcsalogatónak bizonyult, és az egyszemélyes musical, ez a stúdiószínpadi abszurd különös élményt nyújtott mindazoknak, akik nem bánták, hogy a színházban időnként gondolkodni is lehet, nem csak szórakozni.

Fotó: A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. május
 

Keresés

Keresés űrlap