fbpx Hat szakon 36 fiatal végzett a Színitanházban | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. június 28., péntek      12:46

Jelenlegi hely


Hat szakon 36 fiatal végzett a Színitanházban


Hat szakon 36 fiatal szerzett OKJ-s végzettséget a Békéscsabai Jókai Színházban működő Színitanházban. A 2018/2019-es tanévben 78 diák tanult a Baross Imre Artistaképző Intézet tagiskolájában, az első évfolyamon 33.

Divat- és stílustervezőként 6, gyakorlatos színészként 9 fiatal végzett az idén, 2 közművelődési és közönségkapcsolati szakembert, 4 színházi táncost, 7 színháztechnikust, szcenikust, valamint 8 színészt bocsát ki a békéscsabai iskola. Az évzárót június 15-én délután tartották a Vigadóban, ahol elhangzott, hogy minden tanuló jó eredménnyel vizsgázott.

A gyakorlatos színész és a színész osztály vizsgabizottságának elnöke, Kovács Gábor Dénes kiemelte, hogy mindhárom színészképző iskola vizsgaelőadását látta, ahol az OKJ-s képzés színházhoz kötődően történik. A Színitanházról úgy vélekedett, hogy itt a szakmai képzés középpontjában érezhetően a tanulók állnak, a színpadi előadások mindegyike jó választás volt, a tanulók megmutathatták képességeiket. Egy jeles eredmény született, Boldog Ágnesé, aki már a Jókai Színház előadásaiban is bizonyított (Pszicho, Nem élhetek muzsikaszó nélkül).

A színházi táncosok hasonlóan „remekeltek”, a képzés minden területét felvonultató próbatermi gyakorlatok után, „a színpadi szereplésük jól felépített, szakmailag átgondolt, látványos volt”. Born Gergely néptánctanár munkáját külön is kiemelték a vizsgabizottság tagjai. Garai Maja Anna jeles oklevele bizonyítja, hogy „mind a klasszikus, mind a néptáncban, modern táncban otthon van”.

A színháztechnikus, szcenikus szakma vizsgája ebben az évben Budapesten volt, az anyaintézményben tanuló diákokkal együtt. A szakemberek véleménye szerint most is beigazolódott, hogy „a Jókai Színházban mint gyakorló helyen végzett oktatás életszerűségével kiemelkedik más iskolák képzései közül”. Jákri Tamás jelese és több jó bizonyítvány is ezt támasztja alá.

A divat- és stílustervezők előre megadott tematika szerinti öltözéket, portfóliót, kétéves munkájukat bemutató albumot készítettek. Munkájukat igényesség, kellő szakmai tudás jellemezte. Bajzáth Anikó külön dicséretben részesült.

A közművelődési és közönségkapcsolati szakember képzés országosan elsőként indult Békéscsabán, a szakma tartalmi anyagának kidolgozásában a színház dolgozói is részt vettek. A szakmára és az elsőként vizsgázókra külön érdeklődéssel figyeltek a vizsgabizottság tagjai. A tanulók a jegyirodai és a színházi feladatokat szépen teljesítették, Lenhard Zsuzsanna jeles eredményt ért el.

Niedzielsky Katalin


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


nletter.png
 

 



mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


Keresés

Keresés űrlap