fbpx Hazai siker után a fővárosban is remekelt a Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. szeptember 09., hétfő      20:11

Jelenlegi helyHazai siker után a fővárosban is remekelt a Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján


Hét nap, kilenc előadás - A Thália Színházban ismét megrendezték – 2019. szeptember 2. és 8. között – a Vidéki Színházak Fesztiválját.  A Békéscsabai Jókai Színház hosszú évek óta vendégszerepel a fesztiválon nagy sikerrel. Ebben az évben a hazai közönség előtt már bizonyított Vénusz nercben című előadással mutatkozott be a békéscabai teátrum szeptember 7-én, a Thália Színház Arizona Stúdiójában.

David Ives, kortárs amerikai szerző 18 éven felülieknek szóló darabját Tege Antal rendezte, a két főszereplője Földesi Ágnes Villő és  Czitor Attila. A darab ugyan korhatáros, leginkább azonban összetettsége és értelmezése miatt szól csak felnőtteknek. A történet középpontjában egy fiatal színésznő áll, aki egy színházi meghallgatásra érkezik.

A darab, amelyet a rendező színpadra alkalmaz, egy 1870-ben íródott regény és azt feszegeti, hogy létezik-e olyan szerelem, amiért az ember képes teljesen feladni önmagát úgy, hogy rabszolgaként létezzen. A szerelmi történet a féri-nő szenvedélyes kapcsolatát mutatja be - de nem a megszokott módon - erotikával és mazochizmussal fűszerezve. A két főszereplő élete és a darab időközben összefonódik. 

A  stúdióelőadás Békéscsaba után a fővárosban is remekelt. A bemuatóra Várady Szabolcs Kossuth- és József Attila-díjas költő, a mű fordítója is ellátogatott. A jegyeket pillanatok alatt elkapkodták és a hatalmas érdeklődésre való tekintettel, felmerült az igény plusz előadás megtartására is. 

A Vénusz nercben teltház előtt mutatkozott be a Vidéki Színházak Fesztiválján, amely igazi kuriózumnak számított a pesti közönségnek. A Békéscsabai Jókai Színház idén sem okozott csalódást a pesti nagyérdeműnek. 

Fotó: Thália Színház

 

 

 

 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg