fbpx Higgins professzor szerepében Kautzky Armand | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. július 04., csütörtök      14:01

Jelenlegi helyHiggins professzor szerepében Kautzky Armand


Nincsen nyári játék, Szarvasi Vízi Színház My Fair Lady nélkül! Alan Jay Lerner és Frederick Loewe világhírű musicaljét a Békéscsabai Jókai Színház előadásában július 5-én, pénteken este fél kilenctől láthatja a közönség.

A kedves virágáruslány, Eliza Doolittle és a túl szigorú nyelvészprofesszor, Henry Higgins története a 2018. májusi békéscsabai premier óta meghódította a szíveket, és az előadás már tavaly nyáron is nagy sikert aratott a Szarvasi Vízi Színházban is. A George Bernard Shaw Pygmalion című színműve és Gabriel Pascal filmje alapján készült musicalben Higgins professzort most Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész játssza, a többi főbb szereplő változatlan; Elizát, a virágáruslányt Papp Barbara, Pickering ezredest a szintén Jászai Mari-díjas Bartus Gyula alakítja. A házvezetőnő, Mrs. Pierce szerepében Fodor Zsókát, Alfred P. Doolittle-ként Katkó Ferencet láthatja a publikum.

A próbák közti szünetben Békéscsabán a Higgins professzort alakító Kautzky Armand színművész osztotta meg velünk a darabról és a szerepéről gondolatait:

- Alapvetően egy remekműről van szó, akár Shaw eredeti darabja, akár a később létrejött zenés változat, nem véletlenül lett világsiker. Radó Denise már harmadszor rendezi itt, Békéscsabán a darabot, és 2016-ban Szolnokon már játszhattam ezt a szerepet, melyre nagyon készültem és nagy örömmel vállaltam el. A Szarvasi Vízi Színházban, majd Budapesten bemutatásra kerülő musical számomra egy különleges munka, mert én korábban egy másik fordításban játszottam, így újra kellett tanulnom.

A Jászai Mari–díjas színművész a professzor szerepéről és Elizához fűződő viszonyáról is beszélt.

              -Itt nemcsak két ember egymásra találásáról van szó, hanem egyidejűleg önmagukra találásukról is, ettől különösen érdekes, két síkon játszódó történet. Ami még számomra kihívás, az az elhanyagoltság,   Higgins nem nagyon figyel magára, öltözködésére, emberekhez való viszonyulására, ezért visszafelé kell építsem magam a szerepben.

Az egész társulatot, kitűnő színészeket és zenészeket felvonultató előadást a Jászai Mari-díjas Radó Denise rendezte, a nagyszerű zenekart Rázga Áron vezényli.

A július 5-ei szarvasi előadás esőnapja július 8., szintén 20.30 órai kezdéssel. A produkció azután kétszer látható Budapesten, a Városmajori Szabadtári Színpadon, július 11-én és 12-én, az előadások ott 19.30 órakor kezdődnek.

Szöveg, fotó: Rácz Attila

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. május
 

Keresés

Keresés űrlap