fbpx Holle anyó és a szalontai gyerekek | Békéscsabai Jókai Színház
  2014. december 16., kedd      08:35

Jelenlegi hely


Holle anyó és a szalontai gyerekek


Évekre visszanyúló hagyománya van már annak, hogy időről időre vendégül látjuk előadásainkon a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekeket, melynek alapítása Böjte Csaba nevéhez köthető. Hétfőn délután kilenc kisgyermek a Holle anyó című zenés mesejátékot nézhette meg.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes 1992 óta több ezer nehézsorsú, mélyszegénységben élő árva és éhező gyereket karolt fel Erdélyben, gyermekotthonokat hozott létre, a kicsiknek ételt és ruhát adott, és ezt a fantasztikus karitatív munkát egyre nagyobb hatékonysággal, egyre többeken segítve töretlen erővel és nagy humorral, életkedvvel folytatja. Sokadik alkalommal fogadta színházunk a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekeket, melynek alapítása Böjte Csaba nevéhez köthető. Meglepetésként a darab rendezője, Varga Viktor várta az érkezőket, akiknek máris rengeteg kérdésük volt. 

A gyerekek nagy élvezettel nézték a modern látványvilágú, közép-európai Holle anyóról szóló mesét. Hatalmas tetszést arattak szalontai vendégeink körében a betét dalok és a gyönyörű jelmezek. A találkozást közös kakaózás zárta és egy kis karácsonyi meglepetés…

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg