fbpx Holnap premier: Szárnyad árnyékában | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. január 17., csütörtök      14:19

Jelenlegi helyHolnap premier: Szárnyad árnyékában


Különleges ősbemutatót tart holnap a Jókai Színház, Szente Béla Szárnyad árnyékában című történelmi játékát Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulójára írta. Az előadás népes szereplőgárdával és Seregi Zoltán rendezésében kerül színpadra.

A közönség igazi szívhez szóló, megható történetet láthat a múltból, az idetelepülő elődökről, azokból az időkből, amikor Csaba neve „hívószó” volt, az a hely, ahol érdemes élni. Ezért indultak el az evangélikus szlovákok a Felvidékről, hogy itt új hazára, otthonra leljenek, földet művelhessenek, hitük szerint békében élhessenek.  

A darab három főszereplője Volent, Gyurkovics, Dunaj – ezek ma is létező nevek Békéscsabán. A szereposztásból kiderül, hogy „férfi” darabról van szó, többek között Tege Antal (Volent), Koleszár Bazil Péter (Gyurkovics), Gerner Csaba (Dunaj), Csomós Lajos (Koni), Gulyás Attila, Tomanek Gábor, Hodu József játszik az előadásban. Az asszonyok - lány, feleség, özvegy - szerepében Földesi Ágnes Villő (Marka), Fehér Tímea (Doriska), Kovács Edit (Süvekné), Nagy Erika (Bánszkiné) és Komáromi Anett (Lovász Éva) lép fel. A Színitanház férfi hallgatói közül is sokan szerepelnek a produkcióban.

A díszletet és a népcsoportokra jellemző korabeli jelmezeket Juhász Katalin tervezte, koreográfus ifj. Mlinár Pál, zenei vezető Rázga Áron.

Fotó: A-TEAM/ Nyári Attila


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2021. november
 

Keresés

Keresés űrlap