2019. január 30., szerda      13:14

Jelenlegi hely

Játékfelhívás az új mesedarabhoz


A Békéscsabai Jókai Színház - folytatva a hagyományt - Szarka Gyula és Zalán TiborAZ IGAZMONDÓ JUHÁSZ ÉS AZ ARANYSZŐRŰ BÁRÁNY című zenés mesejátékának bemutatójához kapcsolódva újra alkotásra invitálja gyermekközönségét.

A közismert népmesében Mátyás királynak van egy igazmondó juhásza és egy aranyszőrű báránya. A szomszédban élő Burkus király kételkedik abban, hogy valóban létezik-e olyan juhász a világon, aki mindig igazat mond. Ezért fogadást ajánl: bebizonyítja, hogy ha elcsalja Mátyás király kincsként őrzött aranyszőrű bárányát, akkor igenis hazugságon tudja kapni a juhászt.  A tét pedig nem kevesebb, mint Mátyás és Burkus fele-fele királysága.

Arra kérjük a mesekedvelő gyermekeket, hogy készítsék el Mátyás király híres-neves aranyszőrű bárányát! Az alkotásokat az előadás előtt névvel, címmel és telefonszámmal együtt kérnénk leadni az aulában. Nagyon fontos a pontos, jól látható elérhetőség, mert az alapján tudjuk értesíteni a nyerteseket. A különleges alkotásokat természetesen most is díjazzuk, értő zsűri dönti el, melyik bárányka a legszebb, legötletesebb.

 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg