2018. július 01., vasárnap      00:00

Jelenlegi hely

Jelentős diplomáciai siker a V4 miniszteri csúcstalálkozón


Vácon találkoztak a visegrádi négyek (V4) kulturális miniszterei: Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára, Ľubica Laššáková, Szlovákia kulturális minisztere, Petra Smolíková, Csehország kulturális miniszterhelyettese és Paweł Lewandowski, Lengyelország kulturális miniszterhelyettese.

A rendezvény alkalmából a V4 tagállamok képviselői elfogadtak egy miniszteri nyilatkozatot, amely összefoglalja a Magyarország elnökségi időszaka alatt megvalósult kulturális programokat a zene, a képzőművészet, az előadó-művészet, az innováció és az örökségvédelem terén. Új projektjavaslatok is megfogalmazódtak, amelyek előtérbe helyezik többek között a nemzetközi fesztiválokat, az irodalmi csereprogramokat, és a cirkuszművészet megújítását.

A 28. alkalommal megrendezett V4 Miniszteri Találkozó résztvevői örömmel fogadták, és támogatták, hogy a majd megépülő magyar Cirkuszművészeti Központ, Közép-európai Cirkuszművészeti Központ legyen, és a V4-ek hivatalos programjának a részévé váljon. Az intézmény olyan cirkuszkomplexumként jönne létre Európa szívében, amely megfelelő infrastrukturális háttere lehet a most megújuló cirkuszművészetnek, és méltón őrzi majd a cirkuszművészeti hagyományokat. 

A találkozót követően a Fővárosi Nagycirkusz művészei által előadott, Közép-európai Cirkuszművészeti Kavalkáddal megkezdődött a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.

                                                                                                                                                                                                                                 

                                                                                                                                                                                                              Fotó: Urbán Ádám

 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


 

 
 
                         

 

 



mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
2018. szeptember
 

Keresés

Keresés űrlap



Google+