2017. december 09., szombat      00:33

Jelenlegi hely

Karácsonyváró álomutazás a Diótörővel


Az elmúlt évad hatalmas sikere után ismét műsorra tűzte színházunk az E. T. A. Hoffmann művéből átírt Diótörő és Egérkirály című zenés mesejátékot, a bemutatóra december 8án, pénteken este került sor.  A darabot a Nádasdy-díjas Szomor György álmodta színpadra, hovatovább pap egérként ő maga is feltűnik a darabban.

Ernst Theodor Amadeus Hoffmann a német romantika egyik kiemelkedő írója, továbbá komponista, zenekritikus, karmester, jogász és grafikus. A Diótörő és Egérkirály című mesejátékát 1816-ban írta, amely alapját képezte Csajkovszkij világhírű balettjének. Azóta számtalan feldolgozása látott napvilágot, több film, animációs mese és színpadi adaptáció is készült belőle a legkülönbözőbb műfajokban. A Diótörő az évtizedek során a karácsony elmaradhatatlan tartozéka lett…

Izgalmas és lendületes produkció, a nézőket az első pillanattól az utolsóig lebilincseli és magával sodorja. Mégis ez a családi musical a Csajkovszkij balettnél érthetőbb módon teszi élménnyé a Diótörő történetét, kicsik és nagyok számára egyaránt. 

Egyed Zoltán digitális eszközökkel végtelen sok helyszínt varázsolt a színpadra, a beszédes jelmezek Papp Janó jelmeztervező ötletes alkotásai. A Diótörő és Egérkirály kedves története nagyszerű szereposztással, remek zenékkel, nyújt maradandó élményt a színház barátoknak.

Szomor György, Szurdi Miklós és Valla Attila Diótörő és Egérkirály című musicaljét december közepéig láthatják az érdeklődők a Jókai Színházban, de januárban ismét műsoron lesz a kedves történet.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+