2016. április 26., kedd      11:21

Jelenlegi hely

Karády titkai


Apáti Miklós K und K című zenés víziójátékát láthatja a közönség április 28-án, 29-én, 30-án az Ibsen Stúdiószínházban. A darab az Amerikába emigrált Karády Katalin visszaemlékezéseiből villant fel képeket, melynek során nem csak a színésznő kalandos, legendássá vált és zaklatott élete bontakozik ki, de a közelmúlt magyar történelme is.

A helyszín egy Irma nevű nő kalapszalonja Amerikában. Irma a menekült Karády szállásadója, szerelme és utolsó éveinek hűséges tanúja. Az emlékidézés és szembesülés közben felbúgnak Karády ma is jól ismert dalai, felugatnak a második világháború ágyúi, feldereng a vágyott és gyűlölt egykori Magyarország emigrációban sem elhalványodó képe. Múlt és jelen, valóság és képzelet, emberi esendőség és mázától lefosztott legenda keveredik össze és bontakozik ki a színpadon, ahol nem csak egy ember élete, de a méltósága megtartásának az esélye is a tét.

A csütörtöki előadás után, 20. 45-től a Művész Kávéházban kutatjuk tovább Karády titkait a rendező Merő Béla és Szenes János szerkesztő közreműködésével. Az est házigazdája Kadelka László.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+