fbpx Katkó Ferenc nyerte a Gálfy gyűrű-díjat | Békéscsabai Jókai Színház
  2022. június 11., szombat      08:22

Jelenlegi hely



Katkó Ferenc nyerte a Gálfy gyűrű-díjat


Katkó Ferenc veszi át a Gálfy gyűrű-díjat Felkai Esztertől
Katkó Ferenc veszi át a Gálfy gyűrű-díjat Felkai Esztertől

Hatalmas érdeklődés előzte meg a színház évadzáró gáláját, amelyet a viharos időjárás miatt nem a színház előtti téren, hanem a nagyszínpadon tartott meg a társulat, az esti Zorba-előadás díszletében. Seregi Zoltán direktor értékelte az elmúlt évadot, amely az előadások pótlása miatt még néhány napig velünk marad. Szólt arról, hogy a színház jelmondatát megváltoztatta: Közérhető művészet – tartalmas kikapcsolódás lesz a teátrum mottója az új évadban, színvonalas, szakmailag értékes előadásokra számíthatunk a jövőben is. A teljes évadban (tehát a Furcsa pár, a Drakula fantázia és a Csabai Nyár majdani összes színházi előadásával együtt) negyvennégy-negyvenötezer nézőnk volt és lesz, 218 előadáson. „Színház nélkül lehet élni, de nem érdemes” - adta át a szót Varga Tamás alpolgármester úrnak, aki elmondta, hogy a járvány miatt olykor újratervezést igényelt az évad, de a Jókai Színház művészei és háttérmunkásai a közönségnek akarnak megfelelni, a közönség szeretetéből élnek, alázatos munkával, óriási tehetséggel szolgálják azt, s nagyrabecsüléssel beszélt a bemutatókról, a külföldi vendégjátékokról és a művészek munkáját elismerő díjakról, kitüntetésekről. Babák Mihály, Szarvas város polgármestere teátrumunk falai között köszönetet mondott a fenntartónak és a támogatóknak.

Ez után a díjak, elismerések átadására került sor. Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum ügyvezetője a nézők-olvasók szavazatai eredményeképp nyújtotta át a legjobb előadásnak járó díjat, amelyet a színművészek nevében Csomós Lajos vett át. Az évad legkedveltebb előadásának a Made in Hungária bizonyult.

A társulat döntése alapján az évad színművésze fiatal tehetség kategóriában Kiss Viktória színész, érett színművész kategóriában: Katkó Ferenc színművész, tapasztalt színművész kategóriában Kovács Edit Jászai Mari-díjas színművész lett; a legjobb háttérmunkáért adományozott díjat Sallai Zsóka rendezőasszisztens vehette át, aki a gála rendezője is volt egyszersmind.

A leginkább várt bejelentés – ahogyan minden évben - Felkai Eszter művésznő, a teátrum Örökös tagja szájából hangzott el: az öt főből álló szakmai zsűri a rendezői nominálások és az évad előadásainak ismeretében Katkó Ferencet találta méltónak a Gálfy gyűrű-díjra.

A gála kezdetén a Made in Hungária egyik dalával, a Fiatal a nyár című rock and roll számmal varázsolt pezsgő hangulatot Király M. Alexandra, Márki Szabina és Szász Borisz. Az évad előadásainak dalaiból hallhattunk Puskás Dániel, Csonka Dóra, Kiss Viktória előadásában, Szabó Lajos mondott el egy monológot a Királyom, Isten Áldjon című darabból, végül pedig a Zorba szirtakijára táncolhatott a közönség és a vendégek.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg



mto2.png

korlatoknelkul.jpg

 

 

POZSGAI ZSOLT  „Szellemúrnő” című színdarabjának bemutatása Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2022. július
 

Keresés

Keresés űrlap