fbpx Kay, Gerda és A SHÓWKIRÁLYNő | Békéscsabai Jókai Színház
  2018. november 28., szerda      14:58

Jelenlegi helyKay, Gerda és A SHÓWKIRÁLYNő


Karácsonyfa és édesség várta A sHÓwKIRÁLYNŐ című zenés mesejáték bemutatójára érkező gyerekeket november 27-én délután a Békéscsabai Jókai Színház előcsarnokában.

A Kukac Kata kalandjai, Kocsák Tibor – Bozsó József mesemusicaljének szeptemberi premierje után ez már a második darab az őszi évadban, amellyel gyermekközönségét ajándékozza meg a teátrum. Hans Christian Andersen A hókirálynő című klasszikus meséjét Zalán Tibor modern átiratában és Weber Kristóf zenéjével, Merő Béla rendezésében láthatja mostantól a közönség.

A sHÓwKIRÁLYNŐ megérkezése ünnepi esemény volt a karácsonyi díszbe öltöztetett színházban, és az immár hagyományos felhívásra sok gyermek hozta el rajzát, alkotását, amelyet az előadásra, a barátság és a szeretet jegyében készített. Az alkotó gyerekek cserébe a mesejátékkal összefüggő társasjátékot kaptak. A művekből rendezett kiállítás az aulában tekinthető meg, majd a zsűri értékelése után a gyerekek jutalmat kapnak.

A mesejáték középpontjában két gyermek, Kay és Gerda barátsága áll, amit a gyönyörű, de jégszívű sHÓwkirálynő lerombol, az izgalmas, fordulatokban gazdag előadás nagy sikert aratott a premierközönség körében. A modern átirat lényege, hogy A sHÓwKIRÁLYNŐ nem a hó és a jég birodalmába rabolja el a fiút, hanem a média, a show veszélyes világába. Gerda azonban elhatározza, hogy visszahozza barátját a valódi értékek közé, és elég bátor is ahhoz, hogy megmentse a fiút.

Kay szerepében Józsa Bence, a Színitanház hallgatója ügyes játékával lopta be magát a gyerekek szívébe. Kerek Vivien határozott kislányt, igazi jó barátot alakít, Liszi Melinda A sHÓwKIRÁLYNŐ alakjában elvarázsolja a nézőket. A kisebbek a keddi bemutatón díjazták az izgalmas történetet, a szép látványt, a nagyobbak megértették a mondandót is, hogy az igazi értéket meg kell különböztetni a látszattól, a szeretet, a barátság mindig fontosabb a felszínes, megtévesztő, üzleti érdeknél.

Fotó: Ignácz Bence,

A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg