2019. február 22., péntek      14:29

Jelenlegi hely

Két előadással utazik a Jókai Színház Zentára


Teátrum Neked! címmel színházi fesztivált rendeznek február 20-ától 24-éig a Vajdaságban; a Békéscsabai Jókai Színház két előadással utazik Zentára.

A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház ingyenesen látogatható rendezvénysorozata a személyes beszélgetéstől a mesejátékokon át a felnőtteknek szóló előadásokig kínál programokat. Szabó László, a társaság titkára elmondta: a harmadik alkalommal megvalósuló fesztivál célja, hogy Zentán is bemutatkozzanak a magyarországi színházak. A Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház és a Fővárosi Nagycirkusz produkcióját láthatja a közönség Zentán. A fesztivál programja helyi előadásokkal is bővül.

A Jókai Színház művészei a Zentai Magyar Kamaraszínházban február 23-án délelőtt 10 órakor Szarka Gyula-Zalán Tibor Az igazmondó juhász és az aranyszőrű bárány című mesejátékát, 19 órakor pedig Dario Niccodemi Hajnalban, délben, este című színdarabját adják elő.

A fesztivál öt napján délelőtt a gyerekeket várják interaktív előadásokkal, az esti programban felnőtteknek szóló produkciók szerepelnek, a válogatás szempontja a sokszínűség volt. Beszélgetés lesz többek között Cserhalmi György színművésszel, Verebes Linda és Pindroch Csaba színművész tart előadást. A fesztivál a Nemzeti Színház Fodrásznő című produkciójával zárul február 24-én, vasárnap.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg