fbpx Két színdarab a házasságról, szerelemről a Jókai színházban | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. november 19., kedd      13:28

Jelenlegi helyKét színdarab a házasságról, szerelemről a Jókai színházban


Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről című színdarabját, és Csikós Attila Két összeillő ember című zenés játékát mutatja be a színház.

 

Elválni vagy nem elválni – ez itt a kérdés

Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről című színdarabját, melyből 1967-ben nagysikerű filmes feldolgozás készült, Szabó Tamás átdolgozásában, a Jászai Mari-díjas, érdemes művész, Halasi Imre rendezésében mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház.

A szórakoztató darab műfaji besorolása is egyedi és utal a történet cselekményére: „zenés válóok két részben”.

A színdarab a 60-as években játszódik és a kor olyan jól ismert dallamai csendülnek fel benne, mint a „Nem leszek a játékszered” vagy a „Most kéne abbahagyni”.

A történet középpontjában három, különböző generációhoz tartozó házaspár áll, melyek nőtagjai elhatározzák, hogy elválnak férjeiktől. Azonban a három férfi beleegyezik a válásba, mert beleszeretnek a válást intéző ügyvédnőbe. A történet innentől kezdve váratlan fordulatot vesz….

A főbb szerepekben Tege Antal, Csonka Dóra, Gulyás Attila, Liszi Melinda, Katkó Ferenc, Nagy Erika, Puskás Dániel színészek láthatók, valamint Király M. Alexandra színészhallgató. A színdarab bemutatója november 29-én lesz a Jókai Színház nagyszínpadán.

 

Két összeillő ember, egy legendás szerelem

November 22-én mutatja be a Jókai színház az idei évad első stúdiódarabját, Csikós Attila Két összeillő ember című zenés játékát. A mű témája a tragikus sorsú művészpár, Szécsi Pál és Domján Edit szerelme.

Szécsit megszemélyesíteni Nagy Róbert régi szerepálma volt. A kétszereplős darabban Domján Editet Komáromi Anett játssza, az előadást pedig Tarsoly Krisztina színésznő rendezi.

A színészek számára már nem ismeretlen Szécsi és Domján szerelmének története, hiszen 2012-ben felolvasóestet tartottak Domján Edit naplójából Zentán és a Szarvasi Vízi Színházban. A 2019-es Csikós Attila féle változatban a dalok nagy része élőben hangzik el a teátrum első emeletén található Sík Ferenc Teremben, zongorán az Új Színház zenei vezetője, az ország egyik legjobb billentyűse Papp Gyula kíséri majd a teátrum két kiválóságát.

Nemcsak a két művész lángoló, mindent felperzselő szerelme volt rendkívüli de az előadás is különleges lesz. Tarsoly Krisztina így nyilatkozott a készülő produkcióról: „Ez a rendezői alkotási folyamat örömjáték nekem a kollégáimmal, és bízom benne, hogy az előadás minden néző szívéhez-lelkéhez elér majd."

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. július
 

Keresés

Keresés űrlap