fbpx Kicsit felfedezni Ukrajnát | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. május 25., szombat      21:40

Jelenlegi hely


Kicsit felfedezni Ukrajnát


Tarsoly Krisztina 2010-ben a Háztűznézővel járt a khersoni színházi fesztiválon, most Az utolsó hősszerelmessel képviseli a Békéscsabai Jókai Színház csapatával együtt a magyarországi színjátszást. Úgy véli, egy ilyen seregszemlén nemcsak előadásokat jó látni, hanem a vendéglátó ország mindennapjaiba, kultúrájába is be kell tekinteni.

Mint minden évben, most is nagy szeretettel fogadta a khersoni színházvezetés a Jókai Színház csapatát. Kezdettől zsúfolt programot teljesítenek, hiszen egyszerre több helyszínen zajlanak az események, bent a színházban, kinn a téren, szabadtéri és stúdióelőadások városszerte, 18 órától késő estig óránként kezdődnek az előadások, nem könnyű válogatni a nagyon nívós fesztivál kínálatából.

  • Ez nekem egy új ország, és kíváncsi vagyok, hogy itt hogyan élnek, milyenek az emberek. Amikor tíz éve a Háztűznézővel jártunk itt, akkor sokkal kevesebb időnk volt, kevesebbet láttunk az országból, a városból, az egész miliőből. Most igyekszünk felfedezni a környéket, kicsit megismerni Ukrajnát, jártunk a Dnyeper partján, a tengernél, csodálatos itt a táj – mondta Tarsoly Krisztina.

Gogol Háztűznézőjét Békéscsabán Sztaniszlav Mojszejev rendezte, akkor harmincfős stábbal utazott a színház a több, mint ezer kilométeres útra, és azóta is minden évben visznek előadást. A színésznő arról is beszámolt, hogy meghatóan kedves fogadtatásban volt részük akkor is, most, bármerre mennek, szeretet veszi őket körül. A közönség nemcsak megtapsolja az előadásokat, hanem őszintén hálás, érzik és átlátják a belefektetett munkát, szívvel-lélekkel nézik, részeseivé válnak a produkciónak.

  • Jellemző az is a fesztiválra, hogy nemcsak a társulatok nézik egymás bemutatóit, hanem nagylétszámú a civil közönség – sorolta tapasztalatait a Jókai Színház művésze. – A khersoniak várják minden évben és nagyon szeretik a fesztivált, no meg azt is, hogy napi négy előadásból lehet választani. Ez hatalmas kulturális kínálat, igazi kultúrabomba, és a publikum mindenhol megtölti a nézőteret.  

Niedzielsky Katalin

Fotó: Nyári Attila/ A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg


nletter.png
 

 mto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019. augusztus
 

Keresés

Keresés űrlap