fbpx Kilencedik alkalommal kaptak szárnyra az angyalok Békéscsabán | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. november 20., szerda      19:02

Jelenlegi helyKilencedik alkalommal kaptak szárnyra az angyalok Békéscsabán


Kedden este immár kilencedik alkalommal álltak színpadra a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat fiataljai és a felkért művészek, hogy egy közös gálaesttel kápráztassák el a Békéscsabai Jókai Színházba érkezett közönséget.

A közönség egyéni, nagycsoportos, zenés és táncos produkciókat egyaránt láthatott. Az idei gála egy igazi szenzációval indult. Ennek előzménye, hogy a városba egy utazó állatkert érkezett, ahol ritkán látott vadállatok mutatkoztak be. Ennek mintájára a gyerekek közösen készítették el a díszletet: vágtak, ragasztottak, rajzoltak festettek és dobozoltak. A folytatásban pedig egy hangulatos lakodalomba is belekóstolhattak a nézők, sőt a fiatalok azt is bemutatták, hogy Trabanton szállni még mindig élvezet.

Az előadások előtt Dorogi Rajmund, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezeti igazgatója a közelmúltban ünnepelt szociális munka napjára emlékeztetett.

– Ez a nap azokról a szakemberekről szól, akik azt a hivatást választották, hogy nem csak a családon belül, hanem a gondoskodásukat kiterjesztve, bástyaként fognak biztos pontot szolgáltatni azon embertársainknak, akik valamilyen kihívással élnek és egyedül nem lehetséges számukra, hogy teljes körű életet éljenek. Azt gondolom, amit a kollégák csinálnak, az nem munka, nem is hivatás, hanem egy olyan szolgálat, amiért nem lehetünk elég hálásak sosem. Ez a ma esti rendezvény tökéletes példa arra, hogy segítséget nyújtani nem csak egyféleképpen lehet – hangsúlyozta Dorogi Rajmund.

A gála rendezője ezúttal is Tarsoly Krisztina volt. A Békéscsabai Jókai Színház színművésze elárulta, az előadás után már a következő produkciót kezdik el szervezni, ami nem könnyű feladat. A gálaest rendezője szerint egyre nehezebb újat kitalálni, hiszen minden alkalommal egy tökéletes este születik, jövőre pedig már egy jubileumi bemutatót kell prezentálniuk. Tarsoly Krisztina hangsúlyozta, a legfontosabb mégis az, hogy ezen az estén a gyerekek boldogok legyenek és jól érezzék magukat.

A rendezvényre 3000 forintos jegyet lehetett váltani, az előadás jegybevétele az otthon lakóit támogatja. Az intézmény célja, hogy minél többen megismerjék az ott élő gyerekek mindennapjait.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. július
 

Keresés

Keresés űrlap