fbpx Koncerttel kedveskedtek az idősotthon lakóinak | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. május 22., péntek      20:59

Jelenlegi helyKoncerttel kedveskedtek az idősotthon lakóinak


Új helyszínnel bővült Békéscsabán A színház házhoz megy sorozat: Csonka Dóra, Nagy Róbert és Szász Borisz május 22-én délután az Ady Endre utcai idősotthon lakóinak adott koncertet.

Bátori Zsuzsanna intézményvezető a médiából értesült róla, hogy az országban több helyen volt már hasonló kezdeményezés, és a békéscsabai lakótelepekre is „házhoz megy” a szórakoztató műsor. Ezért megkereste a Jókai Színház vezetőit és meghívta az utazó koncertet a Békéscsabai Egyesített Kistérségi Szociális Központ Ady Endre utcai Idősek Otthonához.

  • Arra gondoltam, kedveskedünk egy szép programmal a bentlakóknak és a gondozóknak, a mentális állapotukat kicsit rendbe tudjuk hozni egy ilyen programmal – nyilatkozta Bátori Zsuzsanna. - A vészhelyzet miatti bezártság, a hozzátartozók látogatásának hiánya komoly kihívást jelent mindenkinek, hogy ezt ellensúlyozzuk, próbálunk kicsit hangulatot vinni a mindennapokba. Körülbelül 50-60 lakónkat ki tudjuk ültetni a nagy kertben, egymástól kellő távolságban, a színészek pedig a kapubejárón kívül adják a műsort.

Az intézményvezető azt is elmondta, hogy többféle programot szerveztek már, de ilyen jellegűt, mint ez a koncert, még nem. A vészhelyzet kezdetén csak házon belül, egyéni foglalkozás volt engedélyezve, egyéni mentális támogatást igyekeztek nyújtani a gondozottjaiknak, mindenkinek külön a saját szobájában. Azután, ahogyan enyhítették a korlátozást, rendeztek például gofrisütést, virágot ültettek a kertben.

  • Minden héten igyekszünk kitalálni valamit, ami kicsit jobb kedvre deríti, feldobja az időseket. Először egyéni foglalkozások voltak, például torna, aztán lehetett kicsoportokban találkozni. Bízunk benne, hogy lassan, lassan, óvatosan - a szabályokat betartva - visszatér a normális élet. 

A Békéscsabai Jókai Színház művészei népszerű operettekből, musicalekből adtak elő részleteket, ismert táncdalokat énekeltek, felcsendült például a Lila ákácból a Mindig az a perc kezdetű sláger, Szécsi Pál, Poór Péter, Koós János és Máté Péter ismert száma. A Lili bárónő, a Csókos asszony és a Marica grófnő duettjei, a Fekete Péter és az Erzsébet című operett kettősei is elhangzottak.

Az idősotthon lakói örömmel fogadták és hálás tapssal jutalmazták a Jókai Színház művészeinek szabadtéri koncertjét.

Niedzielsky Katalin

Fotó: Molnár Edina


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. május
 

Keresés

Keresés űrlap