2018. július 02., hétfő      12:10

Jelenlegi hely

Korlátok nélkül a víz fölött


A Vers a víz fölött sorozattal – a színházi előadások mellett - a költészet is otthonra lelt a Szarvasi Vízi Színházban. Július 3-án, kedden este 19 órától Korlátok nélkül címmel látás- és hallássérült alkotók verseiből és novelláiból készült válogatás kerül színpadra.

A Békéscsabai Jókai Színház és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) Békés Megyei Szervezete 2018-ban is országos vers- és novellaíró pályázatot hirdetett tagjai számára. A szervezők úgy látták helyesnek, ha a pályázók körét kiszélesítik, megadva ezzel a lehetőséget a látássérült alkotók számára is. A téma kötetlen volt, tehát a pályázók dönthették el, miről írnak verset vagy novellát, egy-egy művel indulhattak mindkét műfaj kategóriájában. A pályázati anyagok beküldési határideje: 2018. június 18. volt.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy húsznál több pályázat érkezett, és talán még nagyobb boldogság, hogy a résztvevők életkora 15-től 75 évig terjed, vagyis a fiataltól az idősebb korosztályig mindenki képviselteti magát – mondta el Komáromi Anett színművész, a pályázat és egyáltalán az esélyegyenlőség program egyik alapítója, a jelelt, narrált előadások gondozója.

Immár hagyomány, hogy a Jókai Színházban rendszeresek a narrált és a jelelt előadások, valamint a bemutatókhoz kapcsolódó színházi kulisszajárás, ahol a háttérszakmák rejtelmeibe avatják be a látogatókat. Legutóbb a My Fair Lady jelelt előadása aratott nagy sikert, korábban a Micimackóból tartottak narrált előadást, amit ugyancsak nagy lelkesedéssel fogadott a közönség.

                                                                 A látogatók a kulisszajáráson megismerkedtek a Micimackó című előadás díszletével. 

A Korlátok nélkül című estre most beérkezett pályaművekből a Békéscsabai Jókai Színház művészei és a SINOSZ megyei titkára, Bognár Gyöngyi, valamint munkatársai választották ki a nyerteseket. Munkájukat az Angyalcsapat segítette, végül szakmai zsűri döntött, amelynek fővédnöke Galambos Edit volt.

A szarvasi est műsorát Komáromi Anett állította össze közösen Tarsoly Krisztinával, aki a programot rendezi, a zenei rész összeállítását Sallai Zsóka rendezőasszisztensre bízták. A verseket és a novellákat a színház művészei Szlaukó-Fischer Nóra jelnyelvi tolmács közreműködésével adják elő.

A pályázat eredménye és a nyertes művek felkerülnek a SINOSZ honlapjára, illetve olvashatók lesznek a HASÉ magazinban. A szervezők a pályázókat szeretettel várják a verses estre.

Niedzielsky Katalin


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+