fbpx Köszönjük, Békéscsaba! | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. július 10., péntek      15:32

Jelenlegi helyKöszönjük, Békéscsaba!


Július 14-én az Ökrös Band virtuóz magyar cigányzenekar koncertjére várjuk a kultúrát kedvelő közönséget a TeÁtriumba!

A zenekar célja, hogy tevékenysége révén a rendelkezésére álló eszközökkel előmozdítsa a magyar népzenei, cigányzenei kultúra megismerését, valamint annak megőrzését. A magyar és cigány autentikus valamint a feldolgozott népzene, a magyar nóta megőrzése, ápolása, illetve a fiatal generációval való megismertetése.

Jelmondatuk: "Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom ki vagy. A bennünk továbbrezgő dallamok és foszlányaik olyat vallanak felőlünk, amit semmi lélekelemzés nem hoz felszínre. Belevilágítanak a lélek rejtett zugaiba, ahová másképp nem férkőzhetünk." Kodály Zoltán

Zenekar tagjai:

Zenekar jelenlegi tagjai magasan képzett művészek, a magyar zenei élet kiváló zenészeiből alakult. Néhányunk magas színvonalú szakmai munkáját, valamint az általunk képviselt műfaj gondozásáért tett fáradozását magas állami kitüntetésekkel ismerte el a Magyar Állam. 

-Ifj. Ökrös Tibor előadóművész a zenekar vezető prímása

-Ökrös Tibor Magyar Ezüst és Arany Érdemkereszttel kitüntetett előadóművész a zenekar prímása és művészeti vezetője

-Ökrös András előadóművész művészeti asszisztens, zenekari tag (nagybőgő) 

-Gáspár Rudolf előadóművész a zenekar szólistája és tagja (cimbalom)

-Horváth Péter előadóművész a zenekar tagja (brácsa)

-Ökrös Károly Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett előadóművész a zenekar szólistája és tagja (klarinét)Az előadás 20.30 perckor kezdődik, ingyenes, ám – a helybiztosítás miatt – regisztrációhoz kötött.

Regisztráció a www.jokaiszinhaz.hu oldalon, a Jókai Színház jegyirodájában, illetve a 06/66/519 - 550-es telefonszámon hétköznap 8.30 és 17 óra között.

https://jokaiszinhaz.hu/koszonjuk-bekescsaba-nezoi-regisztracio


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg