fbpx Köszönjük, Magyarország! – előadások Szarvason | Békéscsabai Jókai Színház
  2020. június 17., szerda      14:11

Jelenlegi helyKöszönjük, Magyarország! – előadások Szarvason


Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága május elején jelentette be, hogy 1 milliárd forint átcsoportosításával azonnali segítséget nyújt a független előadóművészeknek, amelyet nem segélyként, hanem feladatvállalás után, előlegként kaphatnak meg a művészek. A Szarvasi Vízi Színház júniusi programját a köszönet jegyében szervezte meg.

A pályázatok az előadóművészet minden ágában rendkívül sikeresek voltak, több mint 3000 művész kapott így segítséget. A korlátozások enyhítésével és a színházak, előadóhelyek újranyitásával a vállalt feladatok már teljesíthetők, így országszerte hálaadó, tisztelgő gálák, kulturális programok kezdődnek, amelynek élére a Szarvasi Vízi Színház állt. A teátrum a 2020-as nyári évad első hónapját a helytálló honfitársaknak szóló köszönet jegyében szervezte meg, hiszen Magyarország az elmúlt hónapokban megpróbáltatásokkal teli történelmi kihíváson esett át, az egészségügyi dolgozók, az orvosok, az ápolók, a mentősök, a rendvédelmi dolgozók, a rendőrök, polgárőrök, de a kultúra területén dolgozó tanárok és a művészek is hősies helytállásukról tettek tanúbizonyságot. A színház a járványügyi szabályok szigorú betartásával, lehetőséget teremtve a támogatott művészek vállalt feladatainak teljesítésére, arra törekszik nyári évadnyitó előadásaival, hogy rávilágítson e szakmák képviselőinek kiemelkedően fontos szerepére.

Az ingyen látogatható előadások 2020. június 13-án (szombaton) kezdődtek és az orvosok előtt tisztelegtek Köszönjük, Magyarország! Köszönjük, Orvosok! címmel. A zenés szabadtéri esten a Turay Ida Színház művészeivel találkozhatott a közönség, többek között Sztárek Andreával, Détár Enikővel, Xantus Barbarával, Fehér Adriennel, Bódi Barbarával, Pásztor Mátéval, Kisfaludy Zsófiával és Bodor Szabinával. Vasárnap a gyógyszerészek kaptak, későbbi estéken az ápolók és mentősök kapnak kiemelt figyelmet, de szentelnek előadást többek között a kereskedelmi dolgozóknak, a tűzoltóknak, a pedagógusoknak, a takarítóknak és a vasutasoknak is.

A szabályok betartása miatt a színház csak korlátozott számú nézőt tud fogadni, amiről bővebb információ a https://www.viziszinhaz.hu/ oldalon olvasható.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. január
 

Keresés

Keresés űrlap