fbpx Köszöntő a városnak, ajándék a közönségnek | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. január 19., szombat      17:15

Jelenlegi helyKöszöntő a városnak, ajándék a közönségnek


Hálás tapssal jutalmazta a közönség Szente Béla Szárnyad árnyékában című történelmi játékának ősbemutatóját január 18-án este a Jókai Színházban. A Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulójára készült alkotás az évad kiemelkedő produkciója.

A múltat idéző kiállítás, évfordulós bélyegzés és ünnepi koccintás várta a színház aulájában a péntek esti premierre érkező közönséget. A színdarab az 1700-as évek elején játszódik, és azokról a Felvidékről származó evangélikus szlovák családokról szól, akik szülőföldjüket elhagyva indultak útnak, hogy az akkori Csabán új hazát, biztonságot és olyan helyet találjanak maguknak, ahol protestáns vallásukat szabadon gyakorolhatják. Az otthonkeresésről, templomépítésről, szerelemről, születésről és halálról szóló megható színjátékból Seregi Zoltán rendezett emlékezetes előadást. 

Jakub Volent szerepében Tege Antal, Jan Szekerkaként Koleszár Bazil Péter, Pavel Duna figurájában Gerner Csaba nyújt kiváló alakítást. Csomós Lajos Koni, a részeges pap, Gulyás Attila az irodaszolga alakjában kiváló. Tomanek Gábor (Bánszki György) emberséges bírót játszik, Hodu József az öreg Oraveczet, fiát Balázs Csongor személyesíti meg. Földesi Ágnes Villő Marka alakjában, Fehér Tímea anyjaként, Kovács Edit Süvekné szerepében nyújt kiváló alakítást. Konicsek feleségét Komáromi Anett, Bánszkinét Nagy Erika kelti életre.

A különböző történelmi helyszíneket érzékeltető díszletet és a népcsoportokra jellemző jelmezeket Juhász Katalin tervezte. A kiváló koreográfia ifj. Mlinár Pált és táncosait, a zene Rázga Áront és zenészeit dicséri.

Fotó: A-TEAM/ Lipták Szabolcs


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020. május
 

Keresés

Keresés űrlap