fbpx Kovács Edit Jászai Mari-díjas | Békéscsabai Jókai Színház
  2019. március 13., szerda      15:44

Jelenlegi helyKovács Edit Jászai Mari-díjas


Nemzeti ünnepünk alkalmából művészeti díjakat adtak át március 13-án délelőtt a Pesti Vigadóban. Kovács Edit, a Békéscsabai Jókai Színház művésze Jászai Mari-díjban részesült.

  • Nagyon megtisztelő, felemelő érzés, óriási öröm számomra a munkám elismerése. Nagyon meglepődtem, amikor március elején kinyitottam a levelezésemet, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma e-mailben értesített arról, hogy 13-án az ünnepségen meg kell jelennem – mondta Kovács Edit talán legelső nyilatkozatában a kitüntetés átvétele után, útban hazafelé.
  • Az embernek a szeme előtt ilyenkor lepereg az egész élete, pályája, a kezdetek, az első próbálkozások előjönnek. Azonnal megosztottam az örömömet a családommal, a színházzal. Felkai Esztert is felhívtam, mert amikor idekerültem a Jókai Színházhoz, sokat segített nekem.

Kovács Edit nem titkolta: az öröm után jött a sokkhatás, hogy most mi vár rá. A kitüntetés szerinte mindig hatalmas felelősséggel is jár.

  • A színész a szerepeit nem azért próbálja tökéletesre formálni, hogy azokért díjat kapjon, hanem azért, hogy azokkal másoknak is nyújtson valamit, azok üzenete a többi embernek is jelentsen valamit. A díjra fel lehet terjeszteni, arra érdemessé lehet válni, de érdemessé is kell maradni; most ez következik.

Mint mondta, külön örömmel töltötte el, hogy Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész mondott verset az ünnepségen, és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere után Fekete Péter államtitkárral foghatott kezet. Jólesett a kollégák közelsége, mellette ült Lapis Erika, aki szintén most kapott Jászai Mari-díjat, ahogyan Szente Vajk is.

Gratulálunk!

Niedzielsky Katalin

Fotó: A-TEAM


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgmto2.png

korlatoknelkul.jpg


forradalom-es-szinhaz.png

 

 


h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2021. július
 

Keresés

Keresés űrlap