2016. április 26., kedd      00:57

Jelenlegi hely

Kövérkirály akadálymentesítve


Az idei évadban a Légy jó mindhalálig, az Egerek, A szegény csizmadia és a Szélkirály, a Bánk bán című előadásaink után, szombaton a Kövérkirály című mesénket kínáltuk  kommunikációsan akadálymentesítve, látás- és hallássérült barátainknak.

Teátrumunk teljes mértékben elkötelezett az akadálymentesítés ügye mellett, melynek köszönhetően a hallás- és látássérült nézők rendszeresen tekinthetnek meg kommunikációsan akadálymentesített előadásokat. A hallássérülteknek Vörös Zsolt, képzett színházi jelnyelvi tolmács, a látássérülteknek pedig Komáromi Anett, képzett színházi narrátor segít az előadások megértésében. Minden alkalommal, az előadások előtt egy órával a narrátorok interaktív színpadbejárásra viszik a látássérült- és hallássérült nézőket, akik megismerkedhetnek a díszletekkel, jelmezekkel és a kellékekkel.

 

Ezt követően pedig meghallgathatják a bevezető narrációt, amely a darabok könnyebb megértését segíti elő. Ez a  kulisszajárás is vidáman telt, különösen, amikor felpróbálhatták a Kövérkirály aránytalanul nagy süveg koronáját, a lányok pedig Ilona kalapját. Az előadás előtt még egy közös teázásra is sor került, ahol további kulisszatitkokra derült fény. A darab kicsiknek és nagyoknak egyaránt teszett, hiszen a mesés utazás alatt, a gyermekek kicsit felnőtté válhattak, a felnőttek pedig egy kicsit újra gyermekek lehettek...


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+