2016. november 12., szombat      22:56

Jelenlegi hely

Légy jó mindhalálig – díszbemutató volt a Jókai Színházban


A színházi adaptáció sok bemutatót megélt már az elmúlt 25 év alatt, eddig 45 különböző Nyilas Misi szórakoztatta a közönséget szerte az országban és a világban. S mint minden sikertörténet, a Légy jó mindhalálig üzenete napjainkban is épp oly eleven és aktuális, mint annak idején, amikor megszületett. A Jókai Színházban Seregi Zoltán álmodta színpadra. Az előadás díszbemutatójára szombaton este került sor.

Az előadást megelőzően KÁLLAI ’90 címmel fotókiállítás nyílt Kállai Ferenc életéről, a színház aulájában, Keleti Éva fotóművész felvételeiből. „Keleti Éva fotói hűen mutatják Kállai Ferenc pályájának legszebb pillanatait és magánélete jeleneteit. A fotókról az együtt töltött, sok-sok kedves óra meghittsége sugárzik, az egymás ismeretén alapuló őszinteség”. 

Itt még nem ért véget a meglepetések sora. Mielőtt a színpadon a függöny felgördült volna, a Békéscsabai Jókai Színház társulata ÖRÖKÖS TAG címet adományozott Lakatos Károly Magyar Teátrum Díjas maszk- és sminkmesternek és Lakatos Károlyné Horváth Veronika Magyar Teátrum Díjas színházi fodrászmesternek, a Békéscsabai Jókai Színházban végzett, évtizedeken átívelő, kiemelkedő színvonalú, mindig megújulni képes szakmai munkájáért. „Óriási szakmai tudás, tapasztalat és alázat jellemzi munkájukat, amibe beleadják szívüket, lelküket. Kötődésük, hűségük munkájukhoz, hivatásukhoz, a színházhoz kollégáik, generációk számára példaértékű.” – szólt a méltatás Seregi Zoltán, színidirektortól.

Ezt követően kezdődött el az előadás, a Móricz Zsigmond 1920-as műve alapján készült darab zenéjét Kocsák Tibor, a librettót Miklós Tibor jegyezte, az összekötő jeleneteket pedig Pinczés István írta. A friss, üde zene, a szellemes szöveg, a színészek és gyerekek játéka megtette hatását: a történetet és a szereplőket sikerült közel hozni a díszbemutató közönségéhez. A publikum boldogan, állva tapsolt és ünnepelte a színészeket és a tehetséges fiatalokat, igazolva azt, hogy ez a musical jó mindhalálig.

Az est további része a színház vigadó termében folytatódott. A díszbemutató házigazdája Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata volt, a jelenlévő vendégeket Szarvas Péter polgármester köszöntötte. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a vajdasági Nyilas Mihály, a Szerb Köztársaság Vajdaság Autonóm Tartomány Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi- Nemzeti Közösségi Titkárság alelnöke, tartományi titkára is. Az est kedves pillanata volt, amikor a Nyilas Misit megformáló Bolla Marci pakkot adott át Nyilas Mihály úrnak.

További különlegessége volt az estének, hogy a legendás 24 évvel ezelőtti békéscsabai előadásból részletet nézhettek meg a jelenlévők, akik között felbukkantak az akkori előadás szereplői is. Sőt! Besztercey Attila színművész, az 1991-es előadás egyik gyerekszereplője, előadásában meghallgathatták „Az élet szép” című dalt.

Az infrastruktúrát, az ételkülönlegességeket, valamint a felszolgálást a Békéscsabai Szakképzési Centrum tanárai és diákjai biztosították. A gasztronómiai specialitásokat - stílusosan az előadáshoz köthető ínyencségeket - pedig Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács ismertette. A műsort Földi-Kovács Andrea vezette, a kellemes zenéről és a jó hangulatról a megszokott magas színvonalon a KontorBand gondoskodott.

Nyilas Misi örökérvényű történetét november 17-ig nézhetik meg az érdeklődők.

 

-szkv-

Fotók: A-Team/Ignácz Bence


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpgGoogle+