fbpx Lökhajtásos szerelem a Sík Ferenc Kamaraszínházban | Békéscsabai Jókai Színház
  2018. április 07., szombat      00:00

Jelenlegi helyLökhajtásos szerelem a Sík Ferenc Kamaraszínházban


Marc Camoletti francia drámaíró Leszállás Párizsban című műve a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a világon a legtöbbet játszott francia dráma. A történetből Tony Curtis főszereplésével sikeres film készült, a színdarab eredeti londoni rendezése hét évig ment több mint 2000 előadással. Békéscsabán Katkó Ferenc vitte színre a darabot, Hamvai Kornél átdolgozott, modernizált szövegével. A bemutató április 6-án volt a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

Bernard, a sztárépítész Párizsban él, és egyszerre három stewardesszel ápol felhőtlen kapcsolatot. Ezt csakis úgy sikerülhet véghez vinnie, hogy gondosan és precízen ügyel arra – a légi közlekedés menetrendjét szem előtt tartva –, hogy a háromból két hölgy mindig a felhők között legyen, és persze segítségére van a házvezetőnője, Bertha is. Amikor beállít a régi iskolatárs, hogy apró szívességet kérjen, ő is elámul az irigylésre méltó és tökéletes rendszeren.

Vajon meddig lehet ezt az állapotot fenntartani lebukás nélkül? Amíg  porszem nem kerül a gépezetbe, és a három hölgy egyszerre nem érkezik Párizsba. A szálak alaposan összegubancolódnak, a hölgyek összefutnak, Bernard boldog, hétköznapinak korántsem mondható élete fenekestől felfordul. A történetből féktelen komédia kerekedik, a színpadon folyamatos a pörgés, egy pillanatra sincs megállás. A nagy francia vígjáték írókhoz hűen Camoletti is zseniálisan keveri a szálakat. A színpadon mulattató, fordulatokban bővelkedő komédia alakul ki, mely remek színészi játékra ad lehetőséget.

A díszletet Egyed Zoltán tervezte, a jelmezeket Kiss Kata, a videoeffektekről Vámos Zoltán gondoskodott. A sztárépítész Bernard szerepét Tege Antal játssza, Bernard barátjának figuráját Csomós Lajos. Berthát, a házvezetőnőt  Kovács Edit alakítja. A három stewardess Liszi Melinda (Judith), Komáromi Anett (Janet) és Köböl Lilla (Jacqueline).

Az előadást megtisztelte jelenlétével Hamvai Kornél író, műfordító. Az általa átdolgozott, modernizált szövegnek köszönhetően sok mai fülnek élvezhető poénnal gazdagodott a produkció.

 

 


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg