fbpx Ma premier | Békéscsabai Jókai Színház
  2021. május 07., péntek      12:27

Jelenlegi helyMa premier


Kedves nézőink!
A képen látható csapat dolgozik azon több mint egy hónapja, hogy ma újra élettel teljen meg a nagyszínpad és a nézőtér is.

A műszaki gárda díszletet épít (tonnákat mozgatnak meg), a festőtár, a fénytechnikusok létrehozzák a látványt. A hangtár gondoskodik arról, hogy minden zenei hang eljusson önökhöz a zenekari árok mélyéből, ahol ezúttal 13 zenész dolgozik az előadás alatt. A szabótár jelmezek tucatjait szabja-varrja egy ekkora produkció esetén. A smink- és fodrásztár hihetetlen tempóban készíti a sminkeket és hajakat. A kelléktár kellékek százait készíti el, majd helyezi kottaszerű pontossággal a színpad különböző pontjaira, vagy adja színész kezébe. A Viharsarok Táncszínház tagjai valósítják meg színészeinkkel a koreográfus tánc- vagy mozgásötleteit, A rendező rendez, a súgó tudja a szöveget, a rendezőasszisztens pedig azt, hogy hol a rendező. Az ügyelő menedzseli a háttérben, hogy az előadás elkezdődjön és véget érjen, valamint mindent, ami e kettő között a színpadon történhet. A színészeknek pedig már nincs is más dolga, mint elvarázsolni önöket erre a másfél-két és fél órára, amíg Önök nevethetnek vagy éppen megkönnyezhetik egy-egy szereplő sorsát.
Kihagytunk most sok-sok munkakört, amelyek nélkül a színház az ajtaját sem tudná kinyitni, nem működhetne. Csak azokat látják ezen a fotón, akik a Sweet Charity előadásban érintettek, akik nélkül ma nem gördülhetne fel a függöny. Az, hogy Békéscsabán színház működhet, kiváltság Önöknek és nekünk egyaránt! Ünnepeljünk hát most együtt, mert láttuk: művészet nélkül lehet élni (színház nélkül is). Csak az az élet szürke, sápadt, fénytelen. Ideje a fényt visszahoznunk a színpadra, és az Önök szívébe-lelkébe is.


h i r d e t é s  

kulisszan834.jpg